Wat goed dat je de QR-code hebt gescanned: Lees hieronder de 5 tips!


Wkb: 5 tips voor installatiebedrijven

    • Zijn uw bedrijf en uw medewerkers nog niet gecertificeerd? Regel dit alsnog. Werkt u volgens een gecertificeerd systeem, zoals bijvoorbeeld de BRL6000, dan zal de Kwaliteitsborger minder toetsen en toezicht verlangen.

 

    • Er zijn diverse softwaretools die aansluiten op de vereisten van de Wkb, bijvoorbeeld voor het opstellen van rapporten. Oriënteer uzelf goed op mogelijkheden die aansluiten op uw huidige werkwijze.

 

    • Kijk op de website van Stichting IBK voor netwerkbijeenkomsten rondom het thema Wkb. Het ambassadeursnetwerk kwaliteitsborging (ANWkb) organiseert sessies via Teams, met kwaliteitsborgers, aannemers en gemeenten aan het woord.

 

    • U kunt subsidie aanvragen voor een proefproject, mits zowel u als de aannemer zijn aangesloten bij een ambassadeursnetwerk. Ook hierover is informatie te vinden op de website van Stichting IBK: https://www.stichtingibk.nl/ambassadeursnetwerken-wkb/

 

    • Neem voor vragen contact op met TÜV Nederland, bijvoorbeeld om samen een checklist te realiseren. Harold, Rogier en hun vele collega’s bieden raad en daad op het gebied van wet- en regelgeving en Bouwbesluit.

,