Itho Daalderop


Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen. Hun missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Zo streven zij er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven.

Itho Daalderop is op 1 januari 2011 ontstaan uit een samenwerking tussen twee gevestigde namen uit de installatiemarkt: Itho en Daalderop. Itho (opgericht 1919) is een bekend en veelgevraagd leverancier voor ventilatiesystemen, cv- en warmwaterapparatuur. Daalderop (opgericht 1880) is sinds jaar en dag marktleider op het gebied van warmwaterapparatuur en leverancier van cv-ketels, innovatieve verwarmingsapparatuur en kokendwatertoepassingen.

 

Innoveren zit Itho Daalderop in het bloed. Zowel Itho als Daalderop hebben meerdere nominaties voor de VSK Awards (innovatieprijs voor de installatiebranche) op hun naam staan. Recentelijk is daar ook een VSK Award op naam van Itho Daalderop aan toegevoegd, voor de Flat Energy Cube. Alle producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd.

Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op 2 locaties: Schiedam en Tiel. De afgelopen jaren hebben we een flink marktaandeel verworven in Europa en hebben we ook een vestiging in België (Sint-Niklaas). In totaal werken er bij Itho Daalderop ongeveer 350 medewerkers.