De netcongestie-uitdagingen omzeilen? Huur een battery pack bij Boels

Hoewel er door het hele land nog bouwprojecten worden gestart, staan er ook veel nieuwbouwprojecten in de wacht. De belangrijkste reden: netcongestie, ofwel overbelasting van het elektriciteitsnet. En soms is er simpelweg te weinig stroom beschikbaar voor een project. Wil je jouw projecten toch duurzaam en energie-efficiënt aanvliegen? Vertrouw op onze voordeelpartner Boels voor battery packs in verschillende formaten en vermogens.
Netcongestie: een groeiend verstoppingsprobleem
Netcongestie of anders gezegd ‘verstopping van het stroomnet’ is te vergelijken met filevorming. Als er teveel aanbod is, kan het niet worden verwerkt. Daardoor kan de doorstroming vertragen of zelfs stilvallen. Dit verstoppingsprobleem is de afgelopen jaren gegroeid, omdat we meer en meer gebruik maken van door windmolens en zonnepanelen opgewekte elektriciteit.
Helaas zijn dat instabiele bronnen, vanwege de hoge mate van weersafhankelijkheid. Daarnaast sluit het moment van opwekking van zon- en windenergie niet goed aan op het belangrijkste gebruiksmoment van de dag. Veel opgewekte zonne-energie gaat eigenlijk verloren, omdat we de meeste stroom pas gebruiken als de zon onder gaat. Vraag en aanbod sluiten dus niet goed op elkaar aan.

Voorkom een ‘nee’ met peakshaving of tijdelijke stroomopslag
De gedeeltelijke overstap van fossiele energie naar duurzame energie is snel gegaan. De transportleidingen binnen ons verouderde stroomnet kunnen de af- en aanvoer van stroom tussen opwekkers en afnemers niet meer verwerken. Hierdoor krijgen steeds meer bestaande, maar ook nieuwe afnemers ‘nee’ te horen wanneer zij een (grotere) elektrische aansluiting aanvragen.
Bouwprojecten vallen daardoor stil of worden vertraagd, de elektriciteitsprijzen stijgen en het zo gewenste uitstootvrij bouwen wordt steeds lastiger. Om door te kunnen bouwen, zul je tijdelijke oplossingen zoals peak shaving en tijdelijke stroomopslag moeten inzetten.

Huur batterijen voor peak shaving
Met peak shaving kun je letterlijk de pieken in de stroomvraag afvlakken. Dat doe je door de inzet van een batterijsysteem met voldoende opslag. Die batterij kun je ’s nachts – in de (goedkope) daluren – rustig laten opladen, omdat dan het elektriciteitsnet voldoende kan leveren en op de bouwlocatie alleen de camerabeveiliging en noodverlichting aan staan. Loop je dan in de loop van de volgende werkdag tegen een stroomtekort aan, dan schakelt het batterijsysteem automatisch bij en merk je niets van de netcongestie.
Boels verhuurt diverse Energie Opslag Systemen (EOS). We hebben enkele mogelijkheden voor je op een rij gezet. Wil je meer info over werken met een tijdelijke elektriciteitsvoorziening? Boels vertelt je graag meer over veilig werken met battery packs, tegen zo laag mogelijke kosten.
Enkele batterijen die je kunt huren bij Boels
Door de netcongestie zit je als installatiebedrijf dubbel klem: aan de ene kant moet je duurzamer werken en groeit de vraag naar elektrisch materieel. Anderzijds hoor je steeds vaker dat er te weinig stroom beschikbaar is voor jouw project. Boels lost dat probleem op een werkbare én betaalbare manier op met diverse battery packs die je kunt huren.

Battery base pack (2000 Watt) en extension packs (1600 Watt)
Met deze draagbare plug-in accu beschik je over energie voor kleine werkzaamheden op iedere locatie. Het Dock is voorzien van een 230 volt aansluiting, heeft een continuvermogen van 2000 watt en een capaciteit van 1400 Wh. Door de zuivere, gestabiliseerde spanning en hoge piekbelasting kun je de zwaarste of meest gevoelige apparaten aansluiten.
Meer capaciteit nodig? Stapel een of meer extension packs (code 11651) op de base pack om de capaciteit naar wens uit te breiden. Zelfs tijdens het gebruik. De maximale stapelbare batterijcapaciteit (base pack + 4 extension packs) bedraagt 7800 Wh.

Batterypack 400V 45kVA 90kWh
De Batterypack 400V 45kVA met een capaciteit van 90kWh is een slimme batterij voor een efficiënt, betrouwbaar en milieuvriendelijk energiesysteem. Sla het overschot aan opgewekte energie van een aggregaat of zonnepanelen op en gebruik deze later. Zo bespaar je brandstofkosten en reduceert je de CO2-uitstoot. De Plug & play-oplossing zorgt voor een snelle installatie en inbedrijfstelling.
• Stoot geen CO2, stikstof en fijnstof uit
• Beschermt tegen onderbelasting van de stroomaggregaat
• Reduceert langdurige periodes van geluidsoverlast
• Reduceert tot wel 80% aan emissie
• Bespaart tot wel 80% aan brandstofkosten

Batterypack 400V 318kVa 422kWh
Deze krachtige en veelzijdige batterypack 400V 318kVa met een capaciteit van 422kWh zorgt voor betrouwbare en veilige verduurzaming van projecten. Het geïntegreerde batterijmanagementsysteem voldoet aan de eisen voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten het energienetwerk. Bijvoorbeeld peak shaving, grid congestie, energieopslag, snel laden van machines of voertuigen en het verminderen van CO2-uitstoot of geluid tijdens evenementen of een project.
• Remote monitoring
• Stille en flexibele oplossing
• Bespaart project- en brandstofkosten
• Zero emission of verminderde uitstoot tijdens het project
• Installatie mogelijk binnen 1 werkdag
• Inclusief rapportage aan het einde van het project

Mobiele zonne-aggregaat hybride 20 kVa
Met dit mobiele zonne-aggregaat produceer je duurzame energie op locatie en bespaart je op brandstofkosten. In totaal voorzien van een 3630 Watt aan zonnepanelen en een intern 31 kWh Lithium batterijpakket. In combinatie met een ingebouwd 20 kVA aggregaat ben je ook gegarandeerd van stroom op donkere dagen.
Doordat de machine voldoet aan de Stage V normen en volledig draait op HVO is het inzetbaar rondom Natura 2000-gebieden en andere locaties met eisen aan de uitstoot van onder andere stikstof.
Ben je lid van Abel Installatie?
Dan huur je extra voordelig bij Boels.
Kijk op boels.com voor het volledige assortiment,
of zoek jouw dichtstbijzijnde vestiging op deze pagina.
Ben je benieuwd naar de voordelen van huren bij Boels als lid van Abel Installatie?
Neem dan contact op met een van onze bedrijfsadviseurs.
Gerelateerd nieuws
Wil je meer nieuws lezen? Ontdek dan de gerelateerde nieuwsberichten hieronder of ga naar het overzicht van alle nieuwsberichten.