3 september 2022

E-mobility op stoom


Bij het Rijvaardigheidscentrum van Lelystad kwam op 7 juni een veertigtal installateurs bijeen. Zij deden waardevolle kennis op tijdens het Volg de Stroom-event, rondom het thema e-mobility en laadinfra. De centrale vragen: hoe kun je als installateur inhaken op deze groeiende markt en wat kan Abel op dit vlak betekenen? 

Samen vooruitkijken tijdens het Volg de Stroom-event

E-mobility heeft de toekomst, zoveel is duidelijk volgens Robbin Becker. Als e-mobility manager houdt hij nauwlettend de marktontwikkelingen in de gaten. “Ondanks de productschaarste en andere ontwikkelingen op het wereldtoneel, zie je dat de markt in beweging blijft. Laadstations zijn slechts het vertrekpunt van het grotere geheel. Een eco-systeem waarin de auto op bepaalde momenten als energiebron dient – dat is de richting waar alles naartoe lijkt te stromen”, aldus Robbin.

Het evenement werd afgetrapt met een presentatie van gastspreker ir. drs. Jan Wouters, expert op het gebied van automotive en mobiliteit. In een mix van humor, wetenschap en interactie analyseerde hij de markt van verleden tot heden en zette hij het toekomstperspectief van e-mobility uiteen. Wouters concludeerde dat elektrificatie zich in de laatste jaren in rap tempo heeft ontwikkeld. Maar dat er ook nog veel te gebeuren staat. Zo betwijfelt hij of waterstof een plek heeft in de toekomst van e-mobility. Zeker gezien de ontwikkelingen rondom solid state accu’s, die milieuvriendelijker én veiliger zijn ten opzichte van de huidige – brandbare – generatie accu’s. Bovendien zijn solid state accu’s licht van gewicht, wat het ook interessant maakt voor bedrijfswagens. 

Samen ontwikkelen 

Het belangrijkste doel van het Volg de Stroom-event: bewustzijn creëren rondom de kansen in de mobiliteitsbranche. Voor de installateurs die nog niet op deze markt zijn ingesprongen, werd uiteengezet hoe Abel hen op weg kan helpen. En voor installateurs die al wel laadpaalservices bieden, werd gekeken naar de volgende stap. Zo konden alle bezoekers huiswaarts met een aantal concrete to-dos. 

Maar eerst werd de dag afgesloten op het circuit van het Rijvaardigheidscentrum, waar ieders stuurmanskunsten op de proef werden gesteld in een bloedstollend snelle EV. Aansluitend werd er nagepraat onder het genot van een barbecuebuffet. Dat het event naar meer smaakt, is in ieder geval zeker. 

Aansluiten bij een volgend evenement?

Maak uw interesse kenbaar en mail naar info@abelinstallatie.nl

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Green Deals voor bedrijven met duurzame ambities
5 maart 2024
Onze nieuwe activiteiten in 2024
9 juni 2023
Emissieloos vervoer in de binnenstad: wat zijn de opties?