26 oktober 2022

Gasketelwet vanaf 1 april 2023: Abel informeert particulieren


Vorige week werd bekendgemaakt dat de invoering van de Gasketelwet voor de vijfde keer wordt uitgesteld. Hiermee verschuift de datum van inwerkingtreding van 1 januari 2023 naar 1 april 2023. Dit betekent dat monteurs en installatiebedrijven langer de tijd hebben om zich te certificeren. Hierin blijft het advies vanuit Abel onveranderd: certificeer u zo spoedig mogelijk, om problemen te voorkomen.

Abel informeert particulieren over de Gasketelwet

De Gasketelwet brengt een aantal veranderingen met zich mee die gevolgen hebben voor bedrijf, monteur én particulier. Bijvoorbeeld de noodgedwongen prijsstijgingen veroorzaakt door uitgebreidere controles. Daarom brengt Abel particulieren hiervan op de hoogte via abelenco.nl.

Ook particulieren riskeren een boete

Een aandachtspunt is dat niet alleen installatiebedrijven en monteurs strafbaar zijn wanneer zij werkzaamheden verrichten aan gasverbandingstoestellen na 1 april 2023 zonder certificering. Ook particulieren riskeren een boete wanneer zij een niet-gecertificeerde partij inschakelen voor onderhoud aan of reparatie van cv-ketels.

Mocht u uw klanten verder willen informeren over de Gasketelwet, of zij om meer informatie vragen, kunt u hen doorverwijzen naar dit artikel op abelenco.nl.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Green Deals voor bedrijven met duurzame ambities
5 maart 2024
Onze nieuwe activiteiten in 2024
9 juni 2023
Emissieloos vervoer in de binnenstad: wat zijn de opties?