9 april 2021

ISDE biedt installateurs kansen


De subsidiepot voor duurzame installatietechniek, beter bekend als ISDE, is in 2021 groter dan andere jaren. In totaal staat voor dit jaar €124 miljoen gebudgetteerd. Femke Mommers, medewerker contractadministratie van Abel Installatie, dient de subsidieaanvragen voor Abel leden in bij het RVO. “Dit triggert klanten om mee te gaan in de energietransitie.”

Femke Mommers (ISDE)De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is bedoeld om particuliere en zakelijke gebruikers te stimuleren om te investeren in hernieuwbare energie en daarmee energiebesparing. “Het aanvragen van de subsidies is geen hogere wiskunde. Wel veranderen regelmatig de voorwaarden. Onze kennis is altijd up to date, zodat installateurs zich daar niet over hoeven buigen. Wij sturen de installateur aanvraagformulieren toe. Deze zijn helder en spreken voor zich. Alles wat de installateur moet doen, is binnen 12 maanden na installatie de ingevulde formulieren naar ons toesturen”, vertelt Femke.

“Het komt weleens voor dat een installatie niet op de maatregelenlijst staat en dus niet in aanmerking lijkt te komen voor subsidie. Wij helpen de installateur met het uitzoekwerk en weten op welke zaken we moeten letten. Vaak kun je de subsidie – onder de noemer ‘uitzonderlijke situaties’ – alsnog aanvragen.”

Voorwaarden

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45msubsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Triple-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.
  • Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

(Bron: RVO.nl)

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Green Deals voor bedrijven met duurzame ambities
5 maart 2024
Onze nieuwe activiteiten in 2024
9 juni 2023
Emissieloos vervoer in de binnenstad: wat zijn de opties?