18 juni 2024

Themabijeenkomst bij ROBOT Vloerverwarming: Hoe vind én bind ik personeel?


Sinds vorig jaar organiseren we periodiek themabijeenkomsten, gericht op kennisdeling en verbinding tussen leden, fabrikanten en groothandels. Op 17 april 2024 vormde de productielocatie van ROBOT Vloerverwarming in Bladel het decor voor een meer dan geslaagde bijeenkomst. Het thema draaide om de vraag die ieder bedrijf zichzelf momenteel stelt: ‘hoe vind én bind ik personeel?’. Met een mooie opkomst, een inspirerende rondleiding en een spreker met verfrissende inzichten, waren alle ingrediënten aanwezig voor een leerzame middag.

Next level innovatie

De bijeenkomst begon met een warm welkom van commercieel directeur Paul Kleijn van Abel, waarna CEO Helen Kiljan van ROBOT aftrapte met een exclusieve rondleiding
door het prachtige en hypermoderne labyrint van de bijna geheel geautomatiseerde fabriek.

 

“ROBOT is een trotse Nederlandse onderneming en al meer dan 35 jaar actief in de vloerverwarming.”

 

Al zijn verdelers en buizen worden geproduceerd in Bladel. Niet enkel qua automatisering is ROBOT zeer innovatief. De fabrikant is ook zeer alert op zijn ecologische voetafdruk. Zo vinden we er meer dan 3.500 zonnepanelen, warmtepompen en het hergebruik van restwarmte voor het verwarmen van kantoren. Ook hergebruikt ROBOT het restafval van de productie van composietverdelers om buisadaptersleutels te maken.

 

Toonaangevende, hypermoderne productie

Techniek is echter niet het enige dat de producent van high tech vloerverwarming onderscheidt in de markt. Zo is ROBOT de enige in de sector die het Kiwa LTV CV-certificaat kan overleggen voor zowel composiet- als stalen verdelers. En alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, mochten wij al die techniek van dichtbij bekijken. Inclusief zelfstandig functionerende machines en rondrijdende robots.

“Menselijke touch: de arbeidsmarkt”

Na deze reis langs een – voor Nederlandse begrippen – uniek staaltje high tech, was het tijd voor de menselijke touch van de dag. Specialist in moderne personeelswerving Dounia Maakor deelde waardevolle inzichten op het gebied van het vinden en binden van personeel in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Een markt waar ook de installatiebranche, in de volle breedte, veel uitdagingen ondervindt. Dounia sprak over de meest effectieve manieren om jezelf als werkgever te profileren en zo toekomstig en huidig talent aan te trekken. Strategische partnerships, hoe je aantrekkingskracht te vergroten en hoe je met huidige werknemers nieuw personeel kan verleiden: de praktische adviezen van Dounia waren compleet en indrukwekkend. En: Dounia maakte zo de tongen los. En daarmee vormde ze de opmars naar een ander hoogtepunt van de dag: de interactieve discussie waarbij de Abel-leden zelf uitgebreid aan het woord kwamen.

Nieuwe ideeën

Paul Kleijn van Abel leidde samen met Dounia het gesprek. De aanwezigen werden uitgedaagd om hun standpunten te delen over prikkelende en soms zelfs ronduit uitdagende stellingen, waarbij ideeën inspireerden, schuurden, botsten en leidden tot nieuwe inzichten. Tekenend voor de echte verbinding, waarbij nieuwe oplossingsrichtingen het licht zagen. En laat dat nou precies onderdeel zijn van onze missie.

Slotakkoord

Maar wat is een geslaagde bijeenkomst zonder bruisende afsluiting? De borrel die volgde bood niet alleen een overvloed aan tiptop verzorgd eten, maar was ook een uitgelezen moment om te netwerken en bij te praten. En natuurlijk om het glas te heffen op een geslaagde dag.

De volgende Themabijeenkomst bijwonen, of benieuwd naar andere activiteiten van Abel en onze partners? Klik hier voor een overzicht.

Gerelateerd nieuws


5 juli 2024
Voorkom dat u uw klanten niet langer kunt bereiken
5 juli 2024
Meer grip dan ooit op financien en bedrijfsvoering met het KPI Dashboard van Abel
8 maart 2024
Green Deals voor bedrijven met duurzame ambities