Abel werkt nauw samen met haar partners, om de aangesloten installateurs binnen de coöperatie maximaal te ondersteunen. Eén van de aspecten waar we ons op richten, is het kennisniveau van installateurs en servicemonteurs. Veel van onze partners bieden specialistische trainingen, die gratis gevolgd kunnen worden. We zetten drie interessante mogelijkheden voor u op een rij.
Veilig aan de slag, binnen de regels van de Gasketelwet
Burgerhout is specialist op het gebied van rookgasafvoer en ventilatiesystemen. Accountmanager Leon Peijen pleit voor het creëren van bewustwording onder installateurs over de gevaren van een slechte rookgasafvoer: “Door onzorgvuldigheid kunnen er levensbedreigende situaties ontstaan. Wij willen installaties veiliger maken en installateurs bewust maken van hun verantwoordelijkheden. En willen de installateurs handvatten geven hoe om te gaan met ondeugdelijke geïnstalleerde rookgasafvoeren.”
De techniek verandert in een rap tempo. De naderende Gasketelwet maakt het extra noodzakelijk om je te verdiepen in de wet- en regelgeving. Een training van Burgerhout brengt het kennisniveau snel op peil. Leon: “We belichten veel items uit de CO-certificering welke onderdeel is van de Gasketelwet, zoals veiligheid, levensduur en materiaaleigenschappen. Maar ook combinaties van materialen en systemen, keurmerken en regelgeving komen aan bod. Na afloop van de training weten installateurs precies wat wel en niet is toegestaan”, garandeert Leon.
Een training van Burgerhout vindt plaats aan het begin of einde van de dag en neemt maximaal 1,5 uur in beslag. Zo wordt er rekening gehouden met de drukke agenda’s van installatiebedrijven. Leon: “Deelname aan de training is kosteloos voor installateurs die werken met producten van Burgerhout.” Aanmelden kan via Abel of direct bij Burgerhout.
Aanmelden?
Dat kan via Abel of direct bij Burgerhout. Ga naar www.burgerhout.com
Verplichte kost voor installateurs, kostenbesparend voor consumenten
Uit onderzoek blijkt dat nog maar weinig installateurs bekend zijn met waterzijdig inregelen. Terwijl waterzijdig inregelen verplicht is én bijdraagt aan een maximaal rendement van een cv-installatie, warmtepomp of warmtenet. “Testen wijzen op besparingen tot wel 28 procent”, aldus Ed IJtsma, Accountmanager Groothandel bij IMI Hydronic Engineering. “Gezien de stijgende energieprijzen, is het voor installateurs dus hét moment om deze service onder de aandacht te brengen van klanten.”
IMI Hydronic Engineering is pionier op het gebied van waterzijdig inregelen. In 1957 bracht het bedrijf de eerste inregelafsluiter op de markt. Momenteel is IMI marktleider in het realiseren van energiezuinige oplossingen voor het binnenklimaat. Met de uitgebreide range Eclipse instelbare radiatorafsluiters met AFC-technologie, inregelafsluiters, regelafsluiters en motoren kun je als installateur op doeltreffende wijze perfect presterende installaties verzorgen.
Voor installatiebedrijven die het kennisniveau van hun personeel een boost willen geven, biedt IMI webinars en trainingen op locatie. Ed IJtsma: “Installateurs worden meegenomen in de nut en noodzaak van het inregelen. Ze leren alles over nieuwe technieken, producten en de wetgeving m.b.t. waterzijdig inregelen. Naast een concreet stappenplan en simpele tools om direct aan de slag te kunnen, presenteren we ook voorbeeldscenario’s.”
Aanmelden?
Neem voor het aanvragen van een training contact op met de afdeling Salessupport van IMI Hydronic Engineering, telefoonnummer 0172-492041.
De nieuwe norm in vloerverwarming en -koeling in bestaande woningen
Convectorputten voor hogetemperatuur-systemen werden vroeger veelvuldig toegepast, maar zijn in de vergetelheid geraakt. Jaga blaast dit principe nieuw leven in, met complete systemen die geschikt zijn voor zowel verwarmen als koelen. De installatievriendelijke producten zijn beschikbaar voor hoge- en laagtemperatuurverwarming, warmtepompen én hybride systemen.
Thomas de Man, adviseur Jaga Academy, geeft trainingen bij installateurs op de werkvloer. “We behandelen dan alle principes voor het renoveren van bestaande polyester convectorputten, of niet-geïsoleerde putten. Jaga volgt hierbij de voorschriften van Isso 66. Het belangrijkste doel is om warmteverlies tot een minimum te beperken en de warmtedoorlaat te maximaliseren. Vervolgens biedt Jaga diverse soorten warmtewisselaars, die op een specifieke manier geïnstalleerd dienen te worden. Het assortiment is zo breed, dat nagenoeg ieder type convectorput kan worden omgebouwd. Zo kan een relatief klein model warmtewisselaar van Jaga al zeer grote vermogens genereren. In een redelijk geïsoleerde woning, kan hiermee al een vloeroppervlak van 50 m2 worden opgewarmd.
Tijdens de trainingen geeft Thomas tekst en uitleg over alle randvoorwaarden en bijzonderheden van hun systemen. Het volledige scala producten komt aan bod, inclusief warmtewisselaars voor hybride systemen, waarmee u kunt voorsorteren op toekomstige duurzame investeringen van uw klant.
Aanmelden?
Ga naar www.jaga.nl/acadamy. U kunt hier ook video’s bekijken over dit onderwerp.