23 september 2021

Volop winst voor SIO dankzij DYKA en prefab


Prefabriceren wordt steeds populairder door de hoge snelheid in de bouw. Ook SIO Technische Installaties uit Oss maakt hier gebruik van. We spraken met Rob van Bergen, eigenaar van het bedrijf, over zijn ervaringen met prefab in riolering.

SIO Technische Installaties is al sinds 1967 actief en is de totaalinstallateur voor de utiliteitsbouw, seriematige woningbouw en luxebouw. Bij ieder project maakt SIO gebruik van prefab. ‘’Dat doen we al zo’n 20 jaar. Voorheen werden alle onderdelen ter plekke geprepareerd en verwerkt. Ik dacht: dat moet anders kunnen. Toen we gebruiksvriendelijke tekensoftware voor prefabriceren leerden kennen, zijn we overstag gegaan. De monteurs waren laaiend enthousiast en sindsdien gebruiken we het voor ieder nieuwbouwproject’’, aldus Van Bergen. En dat bevalt het bedrijf goed. ‘’We besparen tijd op locatie doordat alle onderdelen op maat gemaakt zijn. Onze monteurs kunnen veel efficiënter werken, wat je extra goed merkt als het buiten koud of extreem warm is. Vertraging treedt dan nauwelijks op; weersomstandigheden hebben dus minder invloed op onze projecten. Daarnaast kunnen we onze loze uren goed invullen wanneer we bijvoorbeeld eerder klaar zijn dan gepland, door aankomende projecten voor te bereiden. De snelheid ligt hoog in de bouw, dankzij prefab kunnen we het gelukkig prima bijbenen.’’

Prefabriceerhal met materialen van DYKA

Het prefabriceren gebeurt in een speciale prefab- hal met eigen werknemers. ‘’Je hebt echt de ruimte nodig, aangezien je met grote installaties werkt en er voldoende materialen op voorraad moeten zijn. Dit regelen wij via onze samenwerking met DYKA, dat ons materialen zoals PVC en ventilatiekanalen levert. Deze samenwerking werkt goed, aangezien DYKA net als SIO blijft innoveren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de DYKA Air ventilatiekanalen die we nu gebruiken. Deze kanalen zijn sneller te verwerken en verminderen de afvoergeluiden dankzij de ovale vorm. Ideaal voor ons én voor de klant’’, vertelt Rob van Bergen.

Meer weten over SIO Technische Installaties?

Ga naar www.sio-bv.nl.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Green Deals voor bedrijven met duurzame ambities
5 maart 2024
Onze nieuwe activiteiten in 2024
9 juni 2023
Emissieloos vervoer in de binnenstad: wat zijn de opties?