29 maart 2022

High-end domotica in luxe villa


Slimme oplossingen met Gira & Becker Installatietechniek

Tegenwoordig overwegen steeds meer consumenten om slimme producten te integreren in hun woning. Samen met installateur Jos Becker realiseert Frank Rothuis, Districtsmanager Noord-Oost Nederland bij Gira, droomhuizen van klanten. Frank legt uit hoe de samenwerking tussen installateurs, systeemintegrators en Gira bijzondere projecten zoals deze mogelijk maakt.

“Het is echt een prachtige woning, geheel vrijstaand en voorzien van de meest moderne technieken op het gebied van klimaat en elektro”, stelt Rothuis voorop. Hij neemt ons mee in het proces dat voorafging aan de Groningse villa: “Eigenlijk wordt het volledig geleid door Jos Becker. Hij bespreekt de wensen met de klant en stelt vervolgens een plan op. In dit geval wilde de klant meer dan de standaard. Becker stelde voor om slimme producten te verwerken in de villa. Op dat moment kwam Gira in beeld: Jos nam de klant mee naar ons Experience Center in Veenendaal. Toen ze daar de luxe van een Smart Home ervaarden, waren ze om. Het plan hoefde alleen nog maar uitgewerkt te worden.”

 

Van product naar Smart Home

Becker installeert de gewenste slimme producten. Denk hierbij aan verlichting, anti-inbraak alarmen, een Sonos installatie en automatische gordijnen. Vervolgens koppelt de systeemintegrator alle producten naar wens van de klant, zodat alles met één knop tot leven komt. “Ik zeg altijd dat de systeemintegrator ondersteunend werkt aan de installateur. Alle systeemintegrators volgen bij Gira de nodige cursussen, al zijn deze externe bedrijven van zichzelf al expert in dit vakgebied. Zo bracht ik voor dit project Jos in contact met Menno Beukers van Domotica Design, wat heeft geleid tot een langdurige samenwerking tussen de twee.”

Met de klant op stap

“Het zijn technische producten”, legt Frank uit. Klanten vinden het lastig om de impact van domotica in hun woning te visualiseren. Daarom heeft hij voor installateurs het volgende advies: “Bezoek samen met de klant het Experience Center waar zowel de klant als de installateur de unieke Gira beleving kan ervaren. Als je samen door de scènes loopt, kun je de voordelen toelichten en advies geven over hun Smart Home. Klanten vinden het fantastisch om domotica live te ervaren. Het haalt ze over de streep.”

De wisselwerking tussen Abel, Gira en Becker

Frank spreekt lovend over de connecties tussen Abel, Becker Installatietechniek en Gira. “Gira is een innovatieve partij die meekijkt en meedenkt met de klant, samen met onze installateurs zetten wij net dat stapje extra. In dat opzicht zie ik een overlapping met Abel: zij willen echt een verschil maken en de klant informeren. Het is een toporganisatie met kundige installateurs onder zich. Deze eigenschappen maken de samenwerking tussen Becker Installaties en Gira zo sterk. Hierdoor schakelen wij keer op keer elkaars expertise in tijdens projecten.” Het is dan ook niet verrassend dat deze jarenlange samenwerking al begon bij Harry Becker, oprichter van de firma.

“ Het is echt een team effort van de installateur, systeemintegrator en Gira.”

Frank sluit af: “Samen komen we tot de beste oplossingen en weten we aan alle eisen van de klant te voldoen. En dat zorgt ervoor dat we zulke gave projecten kunnen realiseren.”

Technische ondersteuning

Gira heeft een Nederlandstalige afdeling voor technische en commerciële ondersteuning in Veenendaal. Vijf binnendienstmedewerkers staan paraat om alle vragen van installateurs en systeemintegrators te beantwoorden. Twee daarvan zijn gespecialiseerd in het KNX-protocol. De technische adviseurs kunnen ook betrokken worden binnen projecten en hierover advies geven.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Het is nooit een kwestie van crtl+C, crtl+V
7 januari 2022
Luxe villa mét verwarmde vijver voor koikarpers
25 juni 2021
Van loods naar duurzaam kantoorpand