7 januari 2022

Luxe villa mét verwarmde vijver voor koikarpers


Met een team van 25 specialisten realiseert Lelie Installateurs uit Wijchen hoogwaardige W-installaties binnen het luxe woonsegment. Voor de realisatie van deze villa werkten zij voor de eerste keer samen met de toonaagevende architect Bob Manders.

Hoe bijzonder een villaontwerp ook is: voor Robert Leverington, eigenaar van Lelie Installateurs, schuilt de uitdaging altijd in de functionele aspecten van techniek. “We werken vaak samen met architecten in het hoge segment. Seriematige projecten doen we nauwelijks, dus repeterend werk kennen we niet echt. Dat maakt het uitdagend: bij ieder nieuw project beginnen we bij nul. Met altijd wel bijzondere klantwensen, die specifieke oplossingen vereisen.”

Verwarmde vijver voor koikarpers

De villa is van alle moderne installaties voorzien, waaronder een Alpha Innotec warmtepomp van Nathan. Toch is de villa niet 100% duurzaam: de eigenaar wilde zeker zijn van onbeperkt warm water. “Naast het huis ligt niet alleen een zwembad, maar ook een vijver van 100 m2 met koikarpers. Die gedijen het beste met een zeer constante temperatuur. Voornamelijk om die reden draait het verwarmingssysteem deels op gas. De liefde van de eigenaar voor zijn koikarpers kent geen grenzen.”

Samenwerken met architecten is volgens Lelie Installateurs nét wat anders dan rechtstreeks voor woningeigenaren. De meesten hebben niet per se verstand van techniek, maar weten wel specifieker waar ze naar moeten vragen. “Die ruimte moet die temperatuur hebben, daar is die luchtvochtigheid gewenst”, aldus Robert. “Om dat goed in te regelen qua techniek, is net wat meer kennis en aandacht nodig dan bij een doorsnee woning. Met bovendien altijd een extra kritische blik op de esthetische kant. De installaties moeten niet alleen goed werken, maar ook naadloos opgaan in het interieur. Het kan tot 3 keer meer denkvermogen en energie kosten om zoiets gedaan te krijgen. Maar het is altijd weer fantastisch als alle partijen tevreden zijn.”

Tevreden lid van Abel

Lelie Installateurs is lid van Abel sinds januari 2014. Robert kwam in 2009 in dienst, toen het bedrijf nog lid was van een kleine inkooporganisatie in de buurt. “We waren maar met 10 bedrijven, waarvan de drie grootste alle beslissingen namen. Via via kwamen we bij Abel (toen nog GasNed) terecht, die ons een aantrekkelijk plaatje schetste. Ik moet zeggen: tot op heden zijn ze alle beloftes nagekomen. Op het gebied van inkoop is de marge goed en ze bieden goede ondersteunen op het gebied van marketing. Van de services rondom huur- en leasecontracten voor cv-ketels maken we weinig gebruik: voor onze doelgroep is dat niet interessant. Maar het is fijn om aan te kunnen bieden.”

Technische informatie

In dit project verwerkte Lelie Installateurs onder andere
de volgende producten:

• Nefit CV-ketel 9000i
• Alpha Innotec (Nathan) Warmtepomp
• DAB Vuilwaterpompen / hydrofoor / circulatiepomp
• Viega Persfittingen Prestabo
• Vsh Knelkoppelingen / Sudopress / appendages
• Aircotube Koelleiding

Impressies: Bob Manders

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Het is nooit een kwestie van crtl+C, crtl+V
29 maart 2022
High-end domotica in luxe villa
25 juni 2021
Van loods naar duurzaam kantoorpand