9 juli 2020

Installatiepakketten van Flamco


Het aantal geïnstalleerde warmtepompen stijgt elk jaar. Zo verwacht het Nationaal Warmtepomp Trendrapport voor 2020 zelfs een verkoopstijging van maar liefst 37%. Een van de oorzaken hiervan is de verplichte overgang naar gasloze woningen en gebouwen in 2050. Flamco draagt, onder andere met haar installatiepakketten, gericht bij aan de realisatie van deze energietransitie.

Hermie Tiedink, Sales Director HSF en Flamco Nederland

Het aantal verkochte  warmtepompen stijgt, evenals het aantal installateurs die de plaatsing verzorgen. Toch heerst er soms onduidelijkheid over het samenstellen van de juiste toebehoren. ‘’Door het ontwikkelen van installatiepakketten bieden we installateurs houvast. We ondersteunen in het voortraject, geven advies waar nodig en hebben een begeleidende rol in de ontwerpfase. De uitvoering doet de installateur zelfstandig’’, aldus Hermie Tiedink, Sales Director HSF en Flamco Nederland.

Flamco biedt drie soorten installatiepakketten

Op basis van een uitgebreid productassortiment stelde Flamco drie pakketten samen. De pakketten zijn bestemd voor de secundaire kant van alle warmtepompsystemen; het Basic pakket is ook toe te passen op hybride warmtepompen. Via de online configurator zijn pakketten naar wens samen te stellen, mochten de onderstaande opties niet passend zijn: flamcogroup.com/nl/pageid/landingpage-heatpumps 

 

Basic pakket
Dit onder installateurs erg populaire pakket bestaat uit een expansievat, veiligheidsventiel met trechter, Flexconsole met Flexcontrol, inlaatcombinatie, vlotterontluchter, kogelkraanen bijvulslang.

 

Comfort pakket 
Aanvullend op de inhoud van het basic pakket bevat het comfort pakket ook een luchtafscheider, vuilafscheider, balanceerventiel
met kogelkraan en een losse kogelkraan zodat het systeem nóg efficiënter wordt.

 

Premium pakket
Het Comfort pakket aangevuld met een boiler, pompgroep, drinkwater expansievat en terugstroom-beveiliger waarmee het systeem naar een hoger level wordt getild.

 

 

 

Online bestelgemak

Aanvullend op deze pakketten biedt Flamco ook een online hulpprogramma. Met deze webconfigurator stelt de installateur eenvoudig een aansluitpakket op maat samen. Naast houvast garandeert Flamco dat alle onderdelen binnen het installatiepakket direct uit voorraad leverbaar zijn. “De installatiepakketten besparen de installateur een hoop tijd en geld”, vult Tiedink aan. Tot slot garandeert Flamco een levensduur van 15 jaar waarnaast zij gedurende deze levensduur ondersteunend partner van de installateur blijven indien gewenst.

Gerelateerd nieuws


13 oktober 2023
100 jaar Schuurman Groep
27 april 2023
Wasco NXT GEN: vakbeurs in festivaljasje
17 april 2023
Solar uitbreiding DC in Alkmaar