9 oktober 2019

Itho Daalderop Green Energy Smartboilers bij Serviceflat Frankenstate


Abel Installatie plaatste in Serviceflat Frankenstate te Bergen 90 elektrische boilers van Itho Daalderop. De boilers zijn voorzien van slimme regeltechniek.

Het kost netbeheerders veel geld om elektriciteitscentrales op en af te schakelen en het net in balans te houden. Deze onbalans ontstaat vooral door duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie. Om deze onbalans in het elektriciteitsnet op te vangen en kosten te besparen, fungeren de Green Energy Smartboilers van Itho Daalderop als buffer. Extra energie wordt in de boilers omgezet in warm water en gaat daarmee niet verloren. De bewoners van Serviceflat Frankenstate merken hier niets van, het is zelfs zo dat het comfort stijgt ten aanzien van de oude situatie, men heeft nu sneller warm water. De slimme regeltechniek zorgt ervoor dat de boiler alleen gaat verwarmen op de momenten dat de bewoner warm water nodig heeft. De Green Energy Smartboiler bespaart hiermee tot 12% extra in vergelijking met een normale elektrische boiler.

Bekijk onderstaande video en kom meer te weten over de verduurzaming van het gebouw, de keuze voor Itho Daalderop Green Energy Smartboilers en de positieve ervaringen van bewoners.

Gerelateerd nieuws


1 mei 2022
Rexel: “samen zorgen dat installateurs succesvol zijn”
5 januari 2022
Liever duurzaam groeien, dan zo snel mogelijk
21 september 2021
Wasco voorkeursleverancier voor aircosystemen