11 november 2019

Recycle-bonus voor consument én installateur


Consumenten die hun oude cv-ketel inruilen voor een duurzamere oplossing, ontvangen van Nefit Bosch een recycle-bonus die kan oplopen tot 375 euro. Daarnaast biedt Nefit Bosch u als installateur een recycle-service, waarbij oude cv-ketels gratis worden opgehaald en u spaarpunten krijgt in het partnerprogramma.

Nefit Bosch streeft op diverse vlakken naar een duurzame toekomst. Het moederconcern Bosch wil vanaf volgend jaar volledig klimaatneutraal zijn. “Ook door onze CO2-voetafdruk te verkleinen, proberen we een bijdrage te leveren aan de doelstellingen in het Klimaatakkoord”, zegt Jan Blom, Marketing Manager van Nefit Bosch. “Ondanks het streven naar duurzame oplossingen worden er jaarlijks nog steeds meer dan 400.000 cv-ketels verkocht. En wat gebeurt er met die ketels die aan het einde van hun levenscyclus worden vervangen?”

Gecertificeerde recycling-partner

Na de installatie van een nieuw toestel, zorgt de installateur doorgaans voor het afvoeren van de oude ketel. Nefit Bosch ontzorgt installateurs sinds kort met een recycle-service. “Alle oude ketels worden door onze gecertificeerde recycling-partner Riwald Recycling BV opgehaald. Daarmee is een hoog kwaliteitsniveau verzekerd voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik. Aan het eind van het proces blijven onder andere zuiver ijzer, RVS, koper en aluminium over. Deze materialen gaan naar smelterijen en komen uiteindelijk terecht in de meest uiteenlopende nieuwe producten.”

Bonus

Na aanmelding in het Partner Portal haalt Riwald het toestel op een gewenst tijdstip op. De installateur ontvangt per ketel een vergoeding van 25 euro of 30 euro aan spaarpunten in het Nefit Bosch Partner Programma. Daarnaast kan de consument bij aanschaf van een Nefit cv-ketel, warmtepomp of zonneboiler voordeel tegemoet zien van 75 euro of meer, oplopend tot 375 euro bij een duurzame installatie.”

Tip van Jan Blom

“Circulariteit is een populair onderwerp. Onder andere projectontwikkelaars en woningbouwcoöperaties stellen steeds meer vragen over grondstoffen en CO2-emissies. Voer je oude cv-ketels op een gecertifi ceerde wijze af, dan krijg je opdrachten wellicht veel sneller gegund.”

Nefit Bosch Partnerprogramma

Nefit Bosch Partners sparen automatisch waardepunten bij elk toestel dat ze aanmelden. Installateurs kunnen deze verzilveren in de webshop, maar ook besteden aan marketingondersteuning of trainingen. Partner worden? Ga naar www.partner.nefit-bosch.nl.

Gerelateerd nieuws


13 oktober 2023
100 jaar Schuurman Groep
27 april 2023
Wasco NXT GEN: vakbeurs in festivaljasje
17 april 2023
Solar uitbreiding DC in Alkmaar