1 mei 2022

Rexel: “samen zorgen dat installateurs succesvol zijn”


Exclusieve voorraad laadpalen voor leden van Abel

Rexel Nederland B.V. wil de meedenkende logistieke partner zijn voor elektrotechnische bedrijven. Die belofte maken ze in het partnership met Abel helemaal waar. Dankzij goede afspraken en korte lijnen kunnen leden van Abel momenteel aan de vraag naar laadpalen blijven voldoen, ondanks de schaarste. Peter de Reus, Sales Contractmanager Inkoopgroepen bij Rexel, is de primaire sparringpartner voor Abel. Hij is blij met de vruchtbare samenwerking en ziet volop ontwikkelingskansen bij E- én W-klanten.

“Wij hebben bovenal een logistieke functie. Klanten willen doorwerken zonder vertraging, wij zorgen dat alle materialen er zijn wanneer het nodig is.”, vertelt Peter de Reus. “Dit proces kan op veel manieren worden ingeregeld; als het maar zo effi ciënt mogelijk verloopt. In de samenwerking kijken we daarom verder dan alleen naar prijs en beschikbaarheid: doelmatig werken in projecten vinden wij ook erg belangrijk. Ons Team Multi Energie beschikt over brede kennis op het gebied van elektrisch laden en heeft korte lijnen met Abel Inkoop. Samen zorgen we ervoor dat de installateurs succesvol zijn. En we helpen elkaar; zo brachten we Abel in contact met een andere inkooporganisatie, die behoefte had aan een laadpaalspecialist.”

“Het succes van deze samenwerking is echt te danken aan de korte lijntjes tussen Abel, het salesteam en Team Multi Energie.”

Exclusieve voorraad voor Abel

Vorig jaar is er een plan opgezet waardoor leden van Abel exclusief toegang hebben tot een ruime voorraad laadstations en aanverwante artikelen. Dankzij een ondergrens in het systeem grijpen leden nooit mis. Op de website van Rexel kunnen zij de huidige voorraad inzien en bestellingen plaatsen. Team Multi Energie staat paraat om de leden van Abel volledig te ondersteunen tijdens het installatieproces van de laadpalen. Peter licht toe: “In dit proces signaleert Abel trends, waarna
wij de voorraad hierop voorbereiden. Het succes van deze samenwerking is echt te danken aan de korte lijntjes tussen Abel, het salesteam en Team Multi Energie.”

E en W ontmoeten elkaar in de meterkast

Van oorsprong is Rexel gespecialiseerd in elektrotechniek. Toch ziet Peter een toename in bestellingen, onder andere via Abel, door W-installateurs. “Mede door de introductie van PV-systemen zijn E- en W-installatiebedrijven de afgelopen tien jaar naar elkaar toe gegroeid. Traditionele loodgieters zijn er nog wel, maar steeds meer W-producten bevatten elektronische componenten. Warmtepompen, warmteboilers, laadpalen, kookplaten, zonnepanelen en nu dus ook laadpalen: de meterkast wordt steeds belangrijker. Vroeger redde je het nog wel met een eenvoudige 1-fase aansluiting, maar in een modern huishouden moet je tegenwoordig al beschikken over een uitgebreide groepenkast op een 3 fase aansluiting. Alleen daaraan al zie je dat de W-installateur zich moet gaan verbreden. Rexel helpt hen door niet alleen materialen te bieden, maar ook de kennis die nodig is om probleemloos te kunnen installeren.”

W-installateurs verdiepen zich in elektrotechniek

“Tien jaar geleden hebben wij besloten om vol in te zetten op duurzaamheid. Toen wij samen met Abel trainingen organiseerden op het gebied van PV, zagen wij dat hier eveneens W-installateurs op afkwamen. Vervolgens plaatsten zij niet alleen bestellingen voor PV, maar ook voor elektrotechnische materialen. Ineens wisten ze ons daarvoor te vinden. Het vertrouwen van de W-installateur in Rexel is dus gegroeid. Ik ben alleen maar blij dat met name W-installateurs zichzelf ontwikkelen en hun kennis uitbreiden naar E. Wij zullen ons, in samenwerking met Abel, blijven richten op het aanscherpen van ons assortiment en de dienstverlening eromheen. Voor álle installateurs.”

Rexel is de verbindende factor tussen klanten, leveranciers en andere partijen in de installatiebranche. Innovatie en een blik op de toekomst staan bij hen hoog op de prioriteitenlijst.

Een greep uit de services van Rexel
• Advies over laadpalen en laadpleinen
• Commerciële ondersteuning
• Configureren
• Selectie van de juiste kabels
• Technische EV-helpdesk

Gerelateerd nieuws


13 oktober 2023
100 jaar Schuurman Groep
27 april 2023
Wasco NXT GEN: vakbeurs in festivaljasje
17 april 2023
Solar uitbreiding DC in Alkmaar