18 november 2019

Slagingspercentage WasCollege hoger dan landelijk gemiddelde


Wasco, een van de kerngrossiers van Abel Installatie, is sinds januari ook opleider. Om installateurs klaar te stomen voor de energietransitie is het WasCollege in het leven geroepen. In het vernieuwde Wasco Energie Centrum volgen installateurs vakopleidingen om zich verder te specialiseren.

Met 35 vestigingen, grote distributiecentra en een uitgebreide webshop voorziet Wasco installateurs en klanten dag en nacht van de beste producten en diensten. In 2000 openden ze het Wasco Energie Centrum in Twello, het kennis- en ervaringscentrum voor duurzame systemen. Dit jaar ontving Wasco de 50.000ste bezoeker. “We willen meer zijn dan alleen een groothandel”, vertelt Jan Bijnen, Directeur Inkoop & Marketing bij Wasco. “Als de kennis van installateurs up-to-date is, kunnen ze veel beter anticiperen op ontwikkelingen in de markt. Wij bieden de installatiebranche een plek waar theorie en praktijk samenkomen.”

WasCollege

Vanaf begin 2019 volgen installateurs in het Wasco Energie Centrum ook gecertificeerde opleidingen aan het WasCollege. “Hier leren we te werken met de technieken van morgen. De F-gassen opleiding gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen is momenteel heel populair en werd inmiddels afgerond door circa 600 cursisten”, vertelt Jan Bijnen. “Met ingang van de ‘gasketelwet’ is het binnenkort verplicht om gecertificeerd te zijn voordat je cv-ketelwerkzaamheden mag uitvoeren. Bij ons kunnen installateurs de CO vakmanschap certificering halen door middel van twee theorie- en praktijkgerichte opleidingen, begeleid door specialisten met jarenlange ervaring in het vak.”

Hoger slagingspercentage

Jan Bijnen is zelf het meest trots op het slagingspercentage van de WasCollege opleidingen. “Wij zien dat installateurs net zo graag naar ons stappen als naar andere opleidingsinstituten. Maar dat het  slagingspercentage bij ons ook nog 40 procent hoger ligt, hadden we niet durven dromen.”

Gerelateerd nieuws


13 oktober 2023
100 jaar Schuurman Groep
27 april 2023
Wasco NXT GEN: vakbeurs in festivaljasje
17 april 2023
Solar uitbreiding DC in Alkmaar