17 april 2023

Solar uitbreiding DC in Alkmaar


Op het bedrijvenpark Boekelermeer in Alkmaar start binnenkort de uitbreiding van het distributiecentrum van Solar Nederland. De uitbreiding is onderdeel van een grootschalig international project van de Solar A/S Group en zorgt voor een toekomstbestendige, zeer efficiënte Supply Chain. De geplande oplevering is eind 2023.

Met de uitbreiding verhoogt Solar Nederland o.a. de warehousecapaciteit naar 35.000 m2. Deze extra ruimte maakt groei op een efficiënte wijze mogelijk door onder meer de Autostore Element Logic, het geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem, uit te breiden.
Naast efficiëntie noemt Solar Nederland de lagere belasting voor het milieu als een belangrijke winst; met het Autostore-systeem worden bijvoorbeeld minder dozen en opvulmateriaal gebruikt.

Duurzame oplossingen staan voorop
Voor Solar Nederland betekent de uitbreiding dat haar vestiging in Duiven gaat sluiten en de werkzaamheden naar Alkmaar worden verplaatst. Met het samenvoegen van de twee vestigingen, het aanbrengen van circa 1.260 PV-panelen (zonnepanelen), het toepassen van batterijen voor energieopslag, het uitbreiden van het EV-laadplein en het ruimte geven aan lokale flora, geeft Solar Nederland haar ambities op het gebied van duurzaamheid verder vorm.

Meer lezen? Bekijk hier het volledige artikel.

Gerelateerd nieuws


13 oktober 2023
100 jaar Schuurman Groep
27 april 2023
Wasco NXT GEN: vakbeurs in festivaljasje
5 april 2023
Draka gaat voor duurzaam met E-LINE kabeloplossingen en meer