25 juni 2018

5 x slimmer werken in de bouw


Door het chronisch tekort aan handen moet de installatiebranche zichzelf de komende jaren opnieuw uitvinden. Slimmer werken is nu en in de toekomst een belangrijke vereiste om uw werkdag sneller, efficiënter en effectiever te laten verlopen. Daarom gingen wij op zoek naar tools die het werk van installateurs en collega’s op de bouwplaats vereenvoudigen en tijdwinst opleveren.

1. Efficiënte inkoop
Minder dan één op de tien MKB installatiebedrijven besteedt structureel aandacht aan inkoop*. Efficiënt inkopen vraagt veel van uw kostbare tijd. Daarom biedt Abel Installatie een slim online inkoopsysteem waarmee u handenvol tijd én geld bespaart.

2. Mobiele apps
Mobiele apps voor digitale ontwerptekeningen, digitaal gereedschap, projectmanagement en meer: tegenwoordig kunnen we bijna niet zonder. Zo printen installateurs werkbonnen niet langer; ze staan overzichtelijk in een werkbon-app. De lange zoektocht naar die ene specifieke werkbon en gemiste omzet door verloren werkbonnen zijn dus verleden tijd!

3. Eisenhower matrix
Dagelijks maakt u beslissingen die allemaal even urgent en belangrijk lijken. De Eisenhower matrix is een timemanagement-tool die helpt om een onderscheid te maken tussen taken die vandaag gedaan moeten worden en taken die later kunnen volgen. Dit levert aan het einde van de dag een voltooide to-do-lijst op én een voldaan gevoel.

4. Slim ontwerpen en calculeren met BIM
Calculators zijn al snel 60% van hun tijd bezig met het bepalen van bestelhoeveelheden op basis van de bouwtekeningen*. Naar mate de complexiteit van installaties toeneemt, levert BIM forse tijdbesparing op. BIM voorkomt namelijk informatieverlies tussen verschillende schakels in grote, maar ook in steeds meer kleine bouwprojecten.

5. Slimme informatie uit virtual reality (VR)
BIM zorgt niet alleen voor efficiëntie in het bouwproces, maar het maakt uw projecten ook uitermate geschikt voor virtual reality. Al in de ontwerpfase geeft u met een VR-bril een inkijkje in de toekomstige resultaten van projecten. Het is niet alleen een slimme technologie voor de toekomstige gebruikers, maar ook bijzonder efficiënt voor u als beheerder.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm