30 maart 2017

Barcodescanner zorgt voor meer tijd en scherpere inkoop


Familiebedrijf en totaalinstallateur Janssen uit Zelhem betrok afgelopen januari een gloednieuw en energieneutraal pand. Directeur-eigenaar Marcel Janssen zag de verhuizing als een mooie kans om zijn magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten. De gratis barcodescanner voor leden van Abel Installatie gaat hem en zijn monteurs daarbij helpen. Wat is er nodig om de barcodescanner in gebruik te nemen en welke voordelen levert dit op?

Het familiebedrijf dat in 1927 werd opgericht, was oorspronkelijk een smederij. Later specialiseerde het bedrijf zich in het bouwen van landbouwvoertuigen, vanaf 1970 werd het officieel een installatiebedrijf. Vandaag de dag legt de totaalinstallateur zich toe op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van complete installaties.

 

Voordelige duurzaamheid

Afgelopen januari verhuisde het installatiebedrijf naar een splinternieuw en energieneutraal gebouw. Marcel: “Wij dragen onze klanten graag duurzame oplossingen aan, die goed zijn voor zowel milieu als portemonnee. Het was daarom mijn wens om ook ons eigen bedrijfspand zo duurzaam en efficiënt mogelijk te bouwen. Zo is het dak voorzien van zonnepanelen en is er geen gasaansluiting; de verwarming van het gebouw draait op warmtepomptechniek.”

 

Efficiënt magazijn

Naast duurzaamheid was efficiëntie een belangrijke pijler bij de bouw van het nieuwe onderkomen. “Met name ons magazijn heeft veel aandacht gekregen”, vertelt Marcel. We hebben goed gekeken naar de inrichting ervan, zodat er maximaal overzicht ontstond. Alle materialen hebben een vaste plek en er is voldoende ruimte. Binnen het bedrijf is iedereen betrokken geweest bij de verhuizing. Onze monteurs hebben allemaal hun eigen stellingen ingedeeld. Op deze manier weten zij hun materiaal sneller te vinden en worden er minder fouten gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat een efficiënt magazijn bijdraagt aan het werkplezier én aan de kwaliteit van het werk van onze monteurs.”

Bestelgemak

De barcodescanner helpt bij het in- en verkoopproces van de voorraden. Gebruikmaken van de barcodescanner houdt in dat je stickert, scant, vergelijkt en bestelt. Marcel verwacht op termijn veel voordeel te halen uit het handige bestelsysteem. “Het gaat me hoe dan ook tijdwinst opleveren. Ik ben verantwoordelijk voor het inkoopproces. Nu de handmatige invoer tot een minimum beperkt is, kan ik deze gewonnen tijd aan andere zaken besteden. Daarnaast reken ik erop mijn materiaal scherper in te kunnen kopen.”

 

Hulp nodig?

Voor de implementatie van het systeem worden leden bijgestaan door Abel Installatie. Maar Marcels vader, zoals dat binnen een familiebedrijf gaat, nam het implementatieproces zelf op zich. “Ik vond het prettig dit in eigen hand te houden. We gebruiken specifieke artikelen van bepaalde merken en de invoering hiervan kwam nogal nauw. Dit vergde  een behoorlijke investering aan tijd, maar nu gaan we hier absoluut de vruchten van plukken.”

 

Is uw magazijn toe aan modernisering én wilt u de inkoopprocessen vereenvoudigen?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Abel Installatie. Wij vertellen u graag hoe u nagenoeg zonder investeringen enorme besparingen kunt realiseren.

 


 


Download hier
de leaflet
met uitleg.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm