14 maart 2019

Ben Oude NijHuis: van klooster naar kleinschalige woonvorm


Samen met Van Wijnen en Hoffman Elektro bouwde Oostrom Installatiebedrijf uit Gouderak het voormalig nonnenklooster Huis ter Schie om tot het Ben Oude NijHuis, een initiatief van Omroep MAX-directeur Jan Slagter. Abel Magazine sprak met directeur/eigenaar Wim Oostrom over dit bijzondere project, waarbij jong en oud samenkomt.

Wim Oostrom vervult wens Omroep MAX-directeur Jan Slagter

Bijzonder project: Ben Oude NijHuis | Abel InstallatieHet Ben Oude NijHuis is een kleinschalige woonvorm, gevestigd in voormalig nonnenklooster Huis ter Schie in Rotterdam-Overschie. Het huis biedt woonruimte aan 53 senioren met een (lichte) zorgvraag of dementie en 4 studenten. In het Ben Oude NijHuis realiseerden aannemer Van Wijnen, Hoffman Elektro en Oostrom Installatiebedrijf een woon- en zorgvleugel voor ouderen, met appartementen die variëren van 23 tot en met 63m². Naast de woningen voor ouderen werden in het Ben Oude NijHuis vier zolder-appartementen gerealiseerd. Tegen een lage huurprijs mogen studenten op deze bijzondere plek met ouderen samenwonen. Daarvoor in de plaats moeten ze wel af en toe hun handen uit de mouwen steken voor klusjes in en rondom het huis.


Blind vertrouwen

Al vroeg in het traject werd Wim Oostrom van Oostrom Installatiebedrijf door Van Wijnen gevraagd om de w-installaties te realiseren. Hoffman Elektro verzorgde de e-installaties en Van Wijnen deed zelf de bouwkundige werkzaamheden. “Wij werken in diverse bouwteams samen met Van Wijnen. Ze kunnen op ons bouwen en we doen wat we beloven”, vertelt Wim Oostrom. “Wij namen onder andere de riolering, waterleidingen en ventilatie voor onze rekening. Daarnaast verzorgden we het sanitair en de verwarming in de woningen. We hebben zelf de constructies en verdelingen gemaakt; daarin vertrouwde Van Wijnen ons blindelings.”

Technische ruimte Ben Oude NijHuis | Abel Installatie

Grote prestaties

Wim Oostrom: “Ik vind dat installateurs niet bang moeten zijn om in het voortraject mee te denken en er veel energie in te steken. Denk daarbij aan een plan van aanpak, een richtprijs en de eerste tekeningen. Zonder dat de klant daar al iets voor moet betalen. Denk goed mee met de aannemer, dan betaalt de tijd en moeite zich zeker terug!”


Trots

Het Ben Oude NijHuis project werd in een jaar tijd voorbereid en binnen 20 weken gebouwd. In de zomer van 2017 was het huis een feit. “De bewoners wonen al ruim een jaar met veel plezier op hun nieuwe plek. We zijn trots op dit project en het internet staat er vol mee. Het werd pas écht leuk toen Jan Slagter over het project sprak bij De Wereld Draait Door.”

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van het Ben Oude NijHuis:

Zitkamer Ben Oude NijHuis Abel Installatie

Woonkamer Ben Oude NijHuis Abel Installatie

Sanitair Ben Oude NijHuis Abel Installatie

Overview Ben Oude NijHuis Abel Installatie

 

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm