19 oktober 2020

Campus helpt Pruis stap vooruit met duurzaam kantoorpand


Vorig jaar opende Pruis Schoentechniek & Voetzorg een nieuw kantoorpand in Apeldoorn. Campus Installatietechniek realiseerde een plek waar klanten in een aangename, moderne én duurzame omgeving schoenen kunnen kopen en laten aanmeten.

Campus Installatietechniek is actief op het gebied van cv-installaties, airco, elektra, klimaatbeheersing, leidingwerk voor gas en water en de modernste regeltechniek. “We geven deskundig advies, realiseren ontwerpen, regelen de aanleg en verzorgen service en onderhoud”, vertelt Henri Hazeleger, projectleider elektrotechniek bij Campus Installatietechniek. “Campus is in 1989 met 11 vakmensen in Barneveld begonnen. Dankzij de bundeling van kwaliteiten en krachten is ons bedrijf uitgegroeid tot een moderne, middelgrote onderneming met 50 gemotiveerde vakmensen, die door heel Nederland actief is.”

Samenwerking met Alklima

In 2019 vervulde Campus Installatietechniek de wens van Pruis Schoentechniek & Voetzorg door het pand volledig te verduurzamen. “De bouwbegeleider benaderde ons voor dit project. Mantek uit Bunschoten bracht de plannen in kaart en wij berekenden in overleg met Alklima de benodigde capaciteit voor de installatie. In de ontwerpfase brachten we met Alklima een bezoek aan de fabriek van Mitsubishi Electric in Duitsland. Daar maakten we kennis met nieuwe producten en volgden we trainingen. Mede dankzij deze ervaring installeerden we bij Pruis een zeer geavanceerde temperatuurregeling per ruimte, die je tevens op afstand kunt beheren”, aldus Hazeleger. “Zo kunnen we bijvoorbeeld storingen snel en efficiënt opvolgen. Voordat we in de auto stappen, proberen we problemen al op te lossen of tijdelijk te verhelpen. Onverwachte bezoekjes aan de klant worden op deze manier geminimaliseerd. Dat is wel zo prettig voor ons én voor de klant.”

bijzonder-project-duurzaam-kantoorpand

Duurzame installaties

Het hart van de installatie bij Pruis bestaat uit het VRF R2-systeem van Mitsubishi Electric. Het gaat om een gesloten systeem met warmteterugwinning en luchtgordijn. De lucht-/luchtwarmtepomp kan gelijktijdig koelen en verwarmen met slechts twee leidingen. De warmte die bij het koelen aan een ruimte wordt onttrokken, kan direct in een andere ruimte worden gebruikt. Tevens is de warmte geschikt voor warm water. Speciale boosterunits kunnen het water tot 70 °C verwarmen. Naast deze installaties verzorgde Campus de complete elektrotechnische installatie voorzien van aanwezigheidssensoren, ledverlichting en zonnepanelen. De voorbereidingen voor de laadpalen zijn getroffen en een grote serie zonnepanelen zijn tevens aangebracht. “Het is niet een kwestie van het project opleveren en klaar. Wij denken vooruit en wijzen de klant nu al op voorbereidingen voor de toekomst.”

Over Pruis

Pruis Schoentechniek & Voetzorg vervaardigt al meer dan 70 jaar hoge kwaliteit (semi)orthopedische schoenen, steunzolen en aanpassingen aan confectieschoenen voor mensen met lichte tot zware voetproblemen.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm