19 juni 2018

Een warm welkom voor elektrische rijders


In Nederland rijden inmiddels zo’n 120.000 elektrische auto’s, waarvan ruim 20.000 volledig elektrisch. Het tijdperk van elektrisch rijden is dus definitief aangebroken. High traffic locaties zoals Walibi Holland in Biddinghuizen doen er goed aan hierop in te spelen. Sinds eind maart staan er daarom tien dubbele EVBox laadpunten klaar om de elektrische auto’s van bezoekers van stroom te voorzien. Wij spraken met alle betrokken partijen over dit bijzondere project, de prettige samenwerking en het unieke exploitatiemodel van Abel&co.

Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen staat bekend als populair, internationaal park met spectaculaire achtbanen en sensationele attracties voor alle leeftijden. Het park weet voortdurend de verwachtingen van de gasten te overtreffen en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Vanwege dit grote bezoekersaantal was het dit jaar de hoogste tijd om het parkeerterrein grondig aan te pakken. Voor Gerben Kempenaar, Director Operations Walibi Holland, was de verbouwing een uitgelezen kans om laadfaciliteiten te realiseren. “We zien op ons parkeerterrein steeds meer elektrische rijders”, vertelt de director. “Omdat Walibi Holland in het midden van het land is gevestigd, moeten mensen al snel minimaal een half uur rijden om ons te bereiken. Daarom kunnen en willen we niet anders dan laadfaciliteiten aanbieden. We willen dat gasten na een dag vol ontspanning en plezier in het park, weer met een opgeladen accu naar huis toe kunnen.”

Uniek laadpaal exploitatiemodel
Walibi Holland zocht naar manieren om de laadpalen te faciliteren tegen een minimale investering en met weinig risico. Ze nodigden in 2016 diverse fabrikanten uit om laadoplossingen te presenteren. Abel&co bood de beste oplossing: een interessant en uniek laadpaal exploitatiemodel in samenwerking met EVBox en Scheer & Foppen Installatietechniek. De opdracht werd gegund en de installatie werd conform afspraken opgeleverd. Sinds het paasweekend kunnen 20 elektrische auto’s op het parkeerterrein van Walibi tegelijkertijd laden aan EVBox laadstations. “Wij zijn expert in vrijetijdsbesteding, maar niet in laadfaciliteiten. Dat laten we over aan bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Dankzij dit model bieden wij extra service voor de deur en daarbij worden we volledig ontzorgd. Zo kunnen wij ons focussen op het park en de attracties. De installatie verliep via onze huisinstallateur Scheer & Foppen Installatietechniek, tevens lid van Abel&co. Aan hen vertrouwen we al jaren diverse opdrachten toe. Scheer & Foppen Installatie-techniek heeft het beschikbare vermogen berekend en daarbij ook gekeken naar eventuele uitbreiding in de toekomst. We willen natuurlijk niet dat de achtbaan uitvalt bij het inpluggen van de 18de elektrische auto”, vertelt Gerben Kempenaar.

Robbin Becker, Product Manager Abel Installatie

Duurzame bijdrage
Iedere situatie is uniek. Het exploitatiemodel van Abel&co is daarom geen vast concept, maar maatwerk. Robbin Becker, Product Manager van Abel Installatie, stelde het Abel&co exploitatiemodel voor Walibi Holland samen en droeg daarmee met trots bij aan de milieuvriendelijke uitstraling van het attractiepark. “Bij Abel handelen we vanuit een duurzame gedachte. Hoe meer elektrische auto’s er rondrijden, hoe groter de behoefte aan laadpalen. En omgekeerd: hoe meer laadpalen er zijn, hoe lager de drempel om een elektrische auto te kopen. We willen elektrisch rijden stimuleren en ervoor zorgen dat mensen overal in Nederland kunnen laden. Met ons exploitatiemodel leveren wij hierin een serieuze bijdrage,” aldus Robbin. “Voor het opladen vragen we een marktconform tarief. Walibi Holand biedt haar klanten extra service, maar is volledig ontzorgd op het gebied van beheer en facturering. Samen met Walibi Holland hebben we ervoor gezorgd dat de bezoekers van het park de laadstations snel en gemakkelijk kunnen vinden. Zo is er bewegwijzering vanaf de ingang van het park, staat er informatie op de Walibi Holland website en zijn de laadstations vindbaar in de gangbare apps.

Trots
Toen Robbin eind maart de eerste elektrische auto’s aan de laadpalen zag staan, was hij enthousiast en vooral trots. “Dat rijtje auto’s aan de laadpalen bewijst de behoefte van de Walibi Holland bezoekers. Dat we deze opdracht in kort tijdsverband succesvol hebben afgerond, maakt mij heel trots. EVBox, de marktleider op het gebied van laadoplossingen, Scheer & Foppen Installatietechniek, de lokale en vertrouwde installateur en wij, de laadexploitant: we vulden elkaar perfect aan en hebben dit bijzondere project in teamverband volbracht.”

Past onze laadpaalservice bij uw klanten?

Abel&co vindt voor iedere situatie een passende laadoplossing. Neem contact op met Robbin Becker en wij helpen u met een stappenplan en een exploitatiemodel op maat.

abel&co-laadpaal

Daniël Geerts, Partner Manager Distributie EVBox

Wereldwijd staan 55.000 EVBox laadpunten op verschillende openbare locaties. Op high traffic locaties is er de laatste jaren steeds meer vraag naar laadfaciliteiten. Walibi Holland zocht naar de meest betrouwbare laadstations en koos voor EVBox.

“Gaat u openbaar uw elektrische auto opladen, dan is de kans groot dat u een EVBox laadpunt treft. We verzorgen diverse laadoplossingen in grote steden en merken dat de vraag bij attractieparken sterk toeneemt. Eerder koos kinderpretpark Julianatoren voor EVBox laadpunten en nu heeft ook Walibi Holland het elektrisch rijden omarmd. De laadstations staan op een groot parkeerterrein in de buitenlucht en moeten slecht weer kunnen trotseren. Daarom leveren wij alleen hoogwaardige en degelijke producten. Er staan tien dubbele laadstations die 24 uur per dag communiceren met ons softwaresysteem en met elkaar. Bij problemen kunnen Abel&co en ook wij direct op afstand inloggen en actie ondernemen.”

Tjerk Elzinga, Junior Projectmanager Service en Onderhoud Scheer & Foppen Installatietechniek

Familiebedrijf Scheer & Foppen bestaat bijna 50 jaar en is uitgegroeid tot een van de grotere spelers op de Nederlandse markt. Als ‘huisinstallateur’ van Walibi Holland verzorgen ze al jaren bijna alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden.

“Dankzij het vertrouwen in onze specialisten en de uitstekende service en vakkennis koos Walibi Holland in dit project zonder twijfel weer voor ons. Onze monteurs zijn kind aan huis in het park en kunnen daardoor snel schakelen. Ik ben trots op de prettige samenwerking met Walibi Holland, EVBox en Abel&co. We hebben het hele project probleemloos af kunnen ronden en schrijven een bijzonder duurzaam referentieproject op onze namen.”

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm