23 oktober 2020

Frisse wind door familiebedrijf Technisch Bureau Visser


Oud-eigenaar André Visser kwam via zijn accountant in contact met Ad Duvekot en Veerle Elzenga, de nieuwe eigenaren van Technisch Bureau Visser in Poortvliet. ‘’We deelden dezelfde klantgerichte visie. Het bedrijf was toe aan vernieuwing op meerdere vlakken, met behoud van haar diepgewortelde kernwaarden”, vertelt Ad.

Sinds 2018 is Ad Duvekot eigenaar van Technisch Bureau Visser. Partner Veerle Elzenga stapte vrij snel daarna in. “Toen Ad het bedrijf overnam, raakte ik er steeds meer bij betrokken. We besloten onze krachten te bundelen en het bedrijf samen te runnen. Met een veranderkundige achtergrond en 20 jaar ervaring op het gebied van projectbeheersing en omgevingsmanagement binnen de technische installatiebranche is dit ook geen vreemde zet”, aldus Elzenga.

“Ad en ik zijn goed op elkaar ingespeeld: hij is resultaatgericht en ik procesgericht. We hebben vooral aandacht besteed aan de menselijke kant van de bedrijfsovername”, stellen Veerle en Ad. “Het is een hechte club mensen met een sterke onderlinge vertrouwensband. Installatie- en elektromonteurs helpen elkaar waar nodig om opdrachtgevers beter te kunnen bedienen. We kunnen daar alleen maar respect voor hebben, ons bewust zijn van de bedrijfscultuur en het werkgeverschap hierop aanpassen.”

Bedrijfsovername-Technisch-Bureau-Visser

Gezonde groei

Dat André nog in het bedrijf rondloopt, vinden Ad en Veerle beiden fijn. “We hebben veel aan zijn technische kennis en ervaringen. Groei is geen doel op zich, maar het is leuk om te zien dat we daar samen in slagen en Technisch Bureau Visser een groter en sterker bedrijf wordt”, vertelt Ad Duvekot. “Het gehele ICT-systeem is aangepakt, het bedrijfspand is op vele vlakken vernieuwd en de huisstijl is geprofessionaliseerd. Er is een verbeterde HRM-cyclus geïmplementeerd en we werken in teambijeenkomsten aan het verbeteren van onze werkprocessen. Samen zorgen we voor tevreden en optimaal presterende mensen en voor maximale toegevoegde waarde voor de klant.”

Bedrijfsovername-Technisch-Bureau-Visser

De grootste uitdaging voor de komende jaren is de energietransitie. “Verduurzamen betekent het introduceren van nieuwe producten en het bijwonen van leerzame trainingen. Gelukkig zijn wij graag bezig met vernieuwen en weten we collega’s te enthousiasmeren, aldus Duvekot. “We worden steeds beter in collectief leren”, voegt Elzenga toe.

Bedrijfsovername-Technisch-Bureau-VisserAndré Visser – Oud-eigenaar Technisch Bureau Visser

André Visser nam Technisch Bureau Visser, opgericht in 1964, in 2004 officieel over van zijn vader. Na 14 jaar wilde hij het stokje overdragen. “Ik ben geboren en getogen in dit bedrijf. Nu grijp ik de kans om me te richten op andere belangrijke dingen in het leven. Dat voelde in het begin vreemd. Er staat Visser op de gevel van het bedrijfspand, dus het gaat me aan het hart”, aldus Visser. “Ad en Veerle kwamen op het juiste moment. Dat het zo goed klikte, had ik alleen maar durven dromen. Ik ben blij met ze, gun ze het beste en weet zeker dat het bedrijf in goede handen is.’’

Voor klanten verandert er weinig volgens André. ‘’We hechten alle drie veel waarde aan persoonlijk contact. Verandering zit meer in automatisering en digitalisering, dat komt de klanten ten goede. Ik hoop dat Ad en Veerle de weg die ik bewandelde met een mooie, stevige pas voortzetten, zonder te grote stappen te nemen. Ondertussen werk ik met plezier als calculator/werkvoorbereider. Dat vond en vind ik nog steeds het leukste om te doen. Ik had verwacht dat ik al eerder zou stoppen, maar het bevalt mij, Ad en Veerle zo goed dat ik graag nog even blijf.”

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm