29 oktober 2019

Heeft u al plannen gemaakt voor 2020?


De mogelijkheden zijn enorm, mede dankzij het huidige digitale tijdperk. Het is vooral een kwestie van de juiste keuzes maken. Vier experts geven u tips bij het opstellen van een concreet plan.

Stefan van Maasakkers – Accountant en vennoot bij Accountantskantoor Ruhl Haegens Molenaar

“Het heeft even op zich laten wachten, maar begin september is de cao definitief geworden. Binnen anderhalf jaar komt er voor de installateur bijna 10 aan loonkosten bij. Dat betekent ongeveer 5 euro per uur, die u wilt terugverdienen. Ben daarom scherp op uw tarieven en bereken deze stijging door. Durf de juiste prijs te vragen. Gelukkig zijn cao-verhogingen redelijk makkelijk uit te leggen mits u er tijdig en helder over communiceert met de klant. Bovendien kun je documenten nasturen en uitleggen waarom u het moet doorbelasten.”


Jaap Laureijs – Mededirecteur Abel Installatie

“Omarm kwaliteit en scherp uw dienstenpakket waar nodig aan, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Kies een strategie en durf afscheid te nemen van slecht renderende activiteiten. Dat is niet alleen belangrijk om nieuwe klanten te winnen, maar ook om personeel te behouden. Het wil overigens niet zeggen dat die keuzes voor altijd vastliggen, wijzigen van koers kan altijd.”


Abco de Munck – Commercieel Directeur Syntess Software

“Onderhoud kan een stuk goedkoper, eenvoudiger en efficiënter met Predictive Maintenance. Door data met zelflerende algoritmes om te zetten in informatie, wordt voorspeld wanneer een installatie dreigt te falen. Zo weet u van tevoren precies wat wanneer gaat gebeuren en kunt u storingen op afstand oplossen of voorkomen. Syntess duikt steeds meer in de materie van big data om te kijken of en waar we het meer kunnen toepassen.”


Ton Sprenger – Mededirecteur Abel Installatie

“Digitalisering, denken in oplossingen en prefaboplossingen zijn toverwoorden als het gaat om tijd besparen. Maak daarnaast optimaal gebruik van ieders kracht door intensiever samen te werken in de bouwkolom.”


Begin 2020 goed; start bij Abel Installatie

Achter de schermen helpt Abel Installatie leden op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau, met doordachte dienstverlening. Jaap Laureijs biedt u graag de
juiste handvatten om volgend jaar goed van start te gaan. Neem contact met hem op via jaap@abelinstallatie.nl.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm