22 oktober 2018

Hoe is het nu met…


Waar Abel Installatie in 1998 begon als administratief centrum voor 20 installatiebedrijven, is het inmiddels uitgegroeid tot een sterke coöperatie die ruim 240 collega-installateurs op vele vlakken ondersteunt. Dit keer deelt Guido van Els van H2O Installatietechniek zijn eerste ervaringen als nieuw lid. Anton Arts van K.I.P. Electro Service blikt terug op vijf succesvolle jaren lidmaatschap. 

Guido van Els

eigenaar van H2O Installatietechniek

H2O Installatietechniek uit Woerden is sinds begin 2018 lid van Abel Inkoop. Eigenaar Guido van Els ging vorig jaar met Jaap Laureijs en Ton Sprenger van Abel om de tafel en zag al snel de voordelen voor zijn bedrijf. “We hebben goede contacten met verschillende groothandels en willen dat graag zo houden. Abel fungeert als administratieve schakel, maar wij hebben nog steeds de rechtstreekse contacten en kopen dezelfde vertrouwde producten in. Met als aangenaam verschil de aantrekkelijke kortingen, omdat we met een grote groep installateurs inkopen”, vertelt Van Els.

Guido van Els verwacht eind dit jaar een positieve evaluatie en kijkt uit naar de toekomstige samenwerking. “Over een paar maanden zullen we de resultaten analyseren en weten we concreter wat onze samenwerking opbrengt. Ik verwacht positieve resultaten, want ik ervaar dagelijks de voordelen. Lopen we ergens tegenaan of komen we met ideeën, dan staat Abel direct voor ons klaar. We zijn nog niet bij een ledenvergadering aanwezig geweest, maar ik zie het als een grote meerwaarde. Het is goed om van andere leden te leren. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje.”

 


Anton Arts

eigenaar van K.I.P. Electro Service

Vijf jaar geleden sloot K.I.P. Electro Service zich aan bij Abel Inkoop. Voor het elektrotechnisch installatiebedrijf uit Ooij betekent het lidmaatschap: krachten bundelen en tijd besparen. “Beide visies liggen op één lijn en we vullen elkaar perfect aan. Voor Abel Installatie en voor ons een win-winsituatie”, vertelt Anton Arts, eigenaar van K.I.P. Electro Service. “We hebben als installatiebedrijf niet alle kennis in huis en dat hoeft ook niet. Voorheen moest ik prijsonderhandelingen zelf doen, maar nu neemt Abel dat werk uit handen. Hetzelfde geldt voor de afspraken met groothandels, die bovendien allemaal door Abel Inkoop zijn geselecteerd op betrouwbaarheid.”

Dit jaar besloot het installatiebedrijf uit Ooij ook lid te worden van Abel Service. “Waarom zou ik alleen profiteren van de inkoopvoordelen, als ik bij Abel Installatie nog veel meer services kan afnemen? Op marketingvlak is er voor ons nog veel winst te behalen en daarin biedt Abel goede ondersteuning. Bovendien hebben ze een goede focus op duurzaamheid, waar wij graag de vruchten van plukken. Met de collega’s van Abel kan ik sparren en in korte lijnen communiceren. Dat werkt heel prettig.”

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm