30 juni 2020

Monteur in beeld: Siem Schellekens van ISL Installatiebedrijf


W-installatiemonteur Siem Schellekens (25) zit op zijn plek bij ISL, daar is geen twijfel over mogelijk. Hij tikt dit jaar zijn tienjarig jubileum aan bij het Bladelse installatiebedrijf. “Als 15-jarige jongen stapte ik bij ISL binnen en ik voelde me meteen thuis.”

Siem Schellekens startte tien jaar geleden met een bijbaantje bij ISL Installatiebedrijf. “Het begon met klusjes, zoals opruimen en vegen in de bedrijfshal”, vertelt Siem. “Later volgde ik de opleiding Installatietechniek aan het Summa College. In het eerste traject werd ik opgeleid voor hulpmonteur, toen zelfstandig monteur en later servicemonteur. Dat laatste bleek in de praktijk niets voor mij.” Ook gedurende zijn opleiding bleef Siem actief binnen het bedrijf. “Ik combineerde school, stage en werk. Zodoende werd ik steeds meer onderdeel van het team. Ik herinner me dat ik op mijn negentiende 30 nieuwbouwappartementen voorzag van installatiewerkzaamheden. Natuurlijk met de hulp van collega’s. Dat was voor mij een flinke uitdaging, maar ik kijk er met trots op terug.”

Elke dag is anders

Inmiddels werkt Siem fulltime als zelfstandig W-installatiemonteur, voornamelijk in nieuwbouwprojecten. “Ik installeer alle voorkomende werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast monteer ik in de zomer regelmatig zonnepanelen”, aldus Siem. “Het leukste aan mijn vak vind ik de afwisseling. Elke dag is anders en ik deel steeds opnieuw mijn eigen werkdag in. Telkens op dezelfde locatie werken, past niet bij mij.”

Oneindige mogelijkheden

De afgelopen jaren zat Siem niet stil. “Alles is bij ons mogelijk, zolang je er 100% voor gaat. Wil je doorgroeien, dan wordt dat geregeld. Zo dragen we zelf cursussen aan, op de zaak of op locatie. Ik volgde recent met een paar collega’s een warmtepompcursus, om me daar stapsgewijs in bij te scholen. Zo nu en dan wordt op vrijdagmiddag een vertegenwoordiger uitgenodigd op kantoor. De laatste keer leerden we met het team meer over de ontwikkelingen van ventilatiesystemen, onder het genot van een pilsje en een bitterbal.”

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm