21 januari 2017

Met Ontzorgexperts bent u klaar voor de toekomst


Ouderen blijven, al dan niet noodgedwongen, steeds langer thuis wonen. Dit leidt vaak tot noodzakelijke woningaanpassingen. Met de Ontzorgexperts-formule helpen we onze leden op deze ontwikkeling in te spelen. Maar er zijn meer initiatieven binnen dit speelveld. Wat houdt Ontzorgexpert zijn in en waarin onderscheidt onze formule zich van andere initiatieven?

“We vinden het belangrijk dat Ontzorgexperts zelf stappen ondernemen om de juiste doelgroep te bereiken”, vertelt Jaap Laureijs, directeur GasNed. “Dat kan lastig zijn als je vanaf nul begint. Daarom krijgen leden bij ons een breed communicatiepakket aangeboden, met een bijbehorend stappenplan ter bevordering van de zichtbaarheid. We helpen hen vervolgens om Ontzorgexpert te zijn op een manier die hun bedrijf past. Dat vergt zowel geduld als assertiviteit.”

 

Wat mag u verwachten als lid?

Ontzorgexperts is een concept voor de lange termijn, dus er wordt voortdurend in geïnvesteerd. Zo verzorgt een team van contentspecialisten de online communicatie en advertenties op social media. Jaap: “Een installateur mag daarnaast ‘best practices’ trainingen verwachten. Hoe pakt een collega Ontzorgexpert de zaken aan? Welke hindernissen heeft hij moeten nemen? En waar staat hij nu? Ook zoeken wij bewust en doelgericht samenwerking met onze productpartners én met andere initiatieven, zodat we de markt nog beter kunnen bedienen.”

 

Van installateur naar regisseur

Jaap Laureijs ziet voor Ontzorgexperts kansen om een rol als regisseur te pakken. Bij klanten op leeftijd die een aangepaste badkamer willen, is de kans groot dat zij meer woningaanpassingen nodig hebben. “Wij helpen installateurs zich beter te verplaatsen in het dagelijks leven van ouderen. Als je de behoeften van de klant kunt definiëren en direct oplossingen biedt,
heb je meteen een dikke streep voor op anderen. En dan hoef je heus niet alle expertise in huis te hebben. Als je maar zorgt dat je een goed netwerk om je heen verzamelt.”

 

 

Feiten en cijfers (CBS)

• In 2019 zal meer dan de helft van de Nederlandse bevolking 50 jaar of ouder zijn.
• Van de 65- tot 74-jarigen heeft 20% last van beperkingen, bij de 75-plusssers is dat al 48%.

 

Hoe helpt GasNed haar Ontzorgexperts?

  1. Uitgebreid communicatiepakket om lokaal bekendheid te genereren
  2. Beursmaterialen
  3. Hulp bij organiseren van een informatieavond
  4. Continu communicatie via website, social media en andere kanalen
  5. Hulp bij implementatie van concept
  6. Trainingen en delen van ‘best practices’

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm