9 juni 2023

Vloerverwarming van Hollandse bodem


Snelheid en kwaliteit kenmerken de samenwerking van Robot Vloerverwarming en installatiebedrijf Meddens & Van Ree. Beide bedrijven zijn al zo’n 40 jaar actief in de branche en hebben een voorliefde voor innovatie en duurzaamheid. Meddens & Van Ree is inmiddels één van de grootste afnemers van Robot Vloerverwarming producten binnen Abel. Wat zijn de voordelen van de samenwerking tussen de twee bedrijven, en van de Nederlandse productie van Robot?

De kracht van samenwerking: Robot Vloerverwarming en Meddens & van Ree

Robot levert sinds 1988 verdelers en alle benodigde materialen voor vloerverwarmingsinstallaties aan de professionele handel. Danny Boekholt, accountmanager bij het bedrijf, onderhoudt inmiddels ruim zeven jaar het contact met groothandelaren, installateurs en adviesbureaus.

 

Jonathan van der Heijden, calculator bij Meddens & Van Ree, vond Robot Vloerverwarming tijdens een zoektocht naar kwalitatief hoogwaardige producten.

”Onze bedrijven hebben een vergelijkbare waardering voor kwaliteit en duurzaamheid”, vertelt hij. “Ook profiteren we nu van verschillende andere voordelen van het bedrijf, waaronder de aanwezige kennis en de productie die volledig in Nederland plaatsvindt.”

Meedenken met de klant

De voorkeur van Meddens & Van Ree ligt qua vloerverwarming en verwarmingspompen vrijwel altijd bij de producten van Robot. Jonathan: “Als installatiebedrijf denken we mee met de klant. We willen enkel installaties verzorgen waarvan we weten dat ze lang meegaan en echt een oplossing bieden. Langetermijndenken is daarbij belangrijk. Zo zetten we liever een stapje extra zodat de eindgebruikers de perfecte verdeler voor hun situatie hebben en hun gasverbruik kunnen verminderen, dan dat we de snelste of goedkoopste optie aanbieden. De verdelers van Robot zijn hier heel geschikt voor, mede dankzij de lange levensduur.”

“Kwaliteit is een keuze, daar zijn onze bedrijven het volledig over eens.”

Danny vult aan: “Kwaliteit is een keuze. Onze bedrijven zijn het hierover volledig eens. Wij bieden 10 jaar systeemgarantie en Kiwa Nederland voorziet onze verdelers en buis van het Kiwa keurmerk. De waardering gaat overigens beide kanten op: het is voor ons erg prettig om te werken met een bedrijf dat er alles aan doet om perfecte installaties op te leveren bij hun klanten.”

Nederlandse productie en een ijzersterke calculatie-afdeling

Sinds 2022 heeft het bedrijf een gloednieuwe fabriek in Bladel waar de eigen composiet verdelers en de PE-RT vloerverwarmingsbuis volledig geautomatiseerd geproduceerd worden. De volledige productie van Robot vindt daardoor plaats in Nederland. Danny: ‘ Dit biedt vele voordelen zoals snelheid en flexibiliteit, maar ook lagere transpostkosten en minder CO2-uitstoot.

‘‘Op deze locatie zit ook ons expertisecentrum, waar wij alles in huis hebben om onze klanten op maat te bedienen met kennisoverdracht via trainingen, adviezen en overlegsessies. Onze ijzersterke calculatie-afdeling zit dagelijks klaar voor advies en het maken van offertes en legplannen. De reactiesnelheid is gemiddeld twee tot vier werkdagen, wat in onze branche enorm snel is,” vertelt Danny verder.

Jonathan: “Iedereen doet zijn best in de branche. Toch is snelheid de grootste kracht van de samenwerking met Robot. Daarnaast is er veel kennis aanwezig: bij vragen of bijzondere situaties in de praktijk is er altijd iemand van Robot bereikbaar die meedenkt aan een oplossing. Het expertisecentrum en de mogelijkheid om trainingen te volgen bij Robot maken het compleet.”

CO2-reductie en duurzaam initiatief Circopomp

Een ander gedeeld belang tussen de twee bedrijven is duurzaamheid. Danny over Robot: “Wij zijn heel bewust bezig om onze CO2-uitstoot te reduceren. Afval wordt bij ons tot een minimum gereduceerd. Wij maken diverse producten, zoals bijvoorbeeld een buisadaptersleutel, van restmateriaal. De restwarmte die ontstaat bij de productie, wordt gebruikt voor het verwarmen van de fabriekshallen. De kantoren worden verwarmd door middel van aardwarmte en 3500 zonnepanelen op het dak verzorgen een groot deel van onze stroomvoorziening.”

Ook buiten de deur staat het bedrijf open voor duurzame initiatieven. Zo sloot Robot zich dit jaar aan bij Circopomp een circulair keteninitiatief van Circospin (zie pagina 9). Danny: ‘”Dit initiatief geeft installateurs de mogelijkheid om oude en defecte pompen in te leveren bij de groothandel. Deze krijgen vervolgens een tweede leven in de branche, wat ook weer zorgt voor CO2-reductie. Een initiatief dat goed aansluit bij ons duurzaamheidstreven!”

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm