20 maart 2018

Slimme verwarmingsversneller voor de badkamer


Vasco lanceerde eind 2017 de Vasco Blower: een warmeluchts-ventilator met aanwezigheidsdetectie en automatische program-mering, die wordt voorgemonteerd op een elektrische radiator. Het systeem helpt badkamers extra snel én efficiënt te verwarmen.

De Blower is de eerste voorgemonteerde verwarmingsventilator die voldoet aan de Ecodesign Directive. Deze Europese normering bepaalt dat nieuwe verwarmingsapparaten per 1 januari 2018 moeten beschikken over een weekprogrammering, openraamdetectie en aanwezigheidsdetectie. De slimme Blower is compatibel met vijf elektrische ladder- en paneelradiatoren van Vasco. Het stelt door middel van aanwezigheidsdetectie automatisch een comfortabel en energie-zuinig weekprogramma samen. Zo wordt er geen kilowattuur te veel verbruikt. Het programma is ook handmatig aanpasbaar.

De Blower is het antwoord van Vasco op de toename in het aantal energieneutrale of gasvrije woningen. Veel hedendaagse woningen zijn zo goed geïsoleerd dat er nauwelijks nog verwarming nodig is, behalve in de badkamer. Om snel in te spelen op die warmtevraag, is een elektrische radiator de meest voordelige optie. Dankzij het bijzonder strakke ontwerp van de Blower vormt het al snel een mooi geheel met de elektrische designradiatoren. De Blower is bovendien de dunste in de markt, waardoor de radiator zeer dicht tegen de wand gemonteerd kan worden.

Gerelateerd nieuws


28 november 2023
Radson lanceert nieuwe generatie paneelradiatoren
13 oktober 2023
Totaalaanbieder in e-mobillity
26 september 2023
Qwikshift Hybrid Heater Winterwarm