12 mei 2023

Succesvolle themabijeenkomsten: De Kansen Van Emissieloos


De effecten van de duurzaamheidsplannen van de overheid zijn steeds meer voelbaar binnen onze branche. Grote steden voeren vanaf 2025 zero-emissiezones in. Strengere bouweisen hebben impact op de dagelijkse werkzaamheden en de orderportefeuille. Hoe bereid u zich hier goed op voor? Welke keuzes kunt u maken zodat uw bedrijf sterker staat? Deze thema’s (en meer) kwamen aan bod tijdens onze themabijeenkomsten: De Kansen Van Emissieloos.

De themabijeenkomsten vonden plaats op meerdere locaties en data: op 9 mei bij Willem II stadion in Tilburg, op 10 mei bij Lumen Hotel & Events in Zwolle en 11 mei bij Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Kon u niet aanwezig zijn? Bekijk het verslag van de bijeenkomsten – inclusief foto’s en video’s – op deze pagina.

Sprekers

Nederland moet maatregelen nemen om aan de Europese regelgeving te voldoen. Dit zorgt voor uitdagingen op het gebied van o.a. ons wagenpark en onze bouwprocessen. Onze sprekers, Jan Rotmans en Reinier van den Berg, legden uit waarom die noodzaak er is. Maar vooral wat de kansen zijn voor onze leden en hun bedrijf.

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Zijn visie: transities zijn menselijk. Hij weet daarmee de theorie rondom transitiewetenschap te vertalen naar concrete acties en advies voor bedrijven.

Reinier van den Berg is specialist op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. De impact van het snel veranderende klimaat op aarde staat in zijn sessie centraal. De focus ligt op hoe je zelf aan de slag kunt met duurzaam ondernemen.

Benieuwd naar het verhaal van deze twee specialisten? Leden kunnen de digitale verslagen downloaden in de ledenportal. Bent u nog geen lid? Op verzoek kunnen we u een exemplaar toesturen: stuur hiervoor een mailtje naar Santino Scherpenborg of Edwin Vermeulen.

Lagerhuis discussie

Na de inspirerende sessie van onze gastsprekers namen de bezoekers deel aan de Lagerhuis discussie. Hier ontdekten zij aan de hand van prikkelende stellingen hoe collega-ondernemers hun keuzes maken. En vooral welke keuzes het beste passen bij hun eigen bedrijfsstrategie.

Nathan de Groot heeft een uitgebreide ervaring in het begeleiden van alle denkbare debatvormen en combineert die eventueel soepel met alle denkbare stemtools. Daarnaast is Nathan een scherpe gespreksleider, interviewer en observator. Op vriendelijke, onderzoekende en warme wijze laat hij groepen zoeken naar nieuwe perspectieven.

 

Borrel met netwerkmogelijkheid

Na de discussie konden leden kennismaken – en napraten – met andere leden van Abel én ons kernassortiment en groothandelaren, in een informele setting.

Kon u niet aanwezig zijn? Bekijk het verslag van de bijeenkomsten – inclusief foto’s en video’s – op deze pagina.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel
13 oktober 2023
2030 aan de horizon