14 juni 2018

Altijd de maximale score


Slim inkopen kan veel geld opleveren, maar het kost ook veel tijd. Leveranciersgesprekken voeren, prijs- en bonusafspraken maken en interne administratieve processen goed inrichten: binnen de meeste bedrijven krijgt het onvoldoende aandacht. Leden van Abel worden volledig ontzorgd op het gebied van zowel strategische als operationele inkoopactiviteiten. Ton Sprenger legt uit hoe Abel Installatie zorgt voor een maximale score, waarbij u als installateur altijd baas blijft in eigen huis.

Afspraak is afspraak
Met bijna alle vooraanstaande leveranciers leggen wij jaarlijks contractueel centrale en eenduidige inkoop-afspraken vast. Vertrouwen in elkaar en continuïteit in de relatie zijn de belangrijkste voorwaarden voor een succes-volle samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Zelf onderhandelen? Niet meer nodig!
Als landelijke inkooporganisatie met 190 installatiebedrijven hebben wij een inkoopvolume van 75 miljoen euro. Dankzij dit volume en onze collectieve inkoopkracht kunnen wij scherpe prijzen garanderen voor bijna al uw bestellingen. Incidenteel kunnen installateurs bij (grotere) projecten ook nog speciale, individuele prijsafspraken maken met de geselecteerde grossier(s).

Leveranciersbonus gemiddeld ruim €12.500,-
Wij maken bonusafspraken met alle bij ons aangesloten groothandels en met een 30-tal voorkeursfabrikanten/A-merken. Gemiddeld ontvangt u een leveranciersbonus van ruim €12.500,-.

Niet alleen prijs(voordeel)
Via een enquete onder onze leden helpen wij leveranciers verbeteren op gebieden als logistiek, kwaliteit en verkoopondersteuning. Prijs is belangrijk, echter de overall performance bepaalt uiteindelijk het daadwerkelijke voordeel voor u en uw klant.

Efficiëntere administratieve processen
Wij bieden ook ondersteuning op het gebied van digitaal bestellen (ICM) en digitaal factureren (ICF). Hoe meer uw interne administratieve proces geoptimaliseerd is, des te meer voordeel haalt u uit uw eigen software (o.a. Syntess, ENK, Handsoft).

Transparantie – (bij)sturen door inzicht
Door open communicatie over de maandelijkse inkoopvolumes per groothandel en per fabrikant, kunnen de leden optimaal profiteren van hun bonussen en kunnen de (kern)leveranciers hun omzet maximaliseren.

Bent u nog geen lid van Abel Installatie en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Ton Sprenger komt graag bij u langs, bijvoorbeeld voor een vrijblijvende inkoopanalyse. Klik hier!

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel
13 oktober 2023
2030 aan de horizon