27 juni 2023

Duurzame Ledendag op de Zilvermeeuw Z9


Op 22 juni vond de Ledendag van 2023 plaats. Na het succes van afgelopen editie op de SS Rotterdam, verwelkomden wij dit jaar onze leden op de Zilvermeeuw Z9; beter bekend als het duurzaamste, volledig elektrische eventschip van Nederland. Hier bespraken wij de jaarcijfers van 2022, en de plannen en speerpunten voor 2023. Zo zetten wij samen met onze leden koers naar 2030.

Ontwikkelingen uit 2022

Ondanks de vele prijsverhogingen, de grote leveringsproblemen en het toenemende personeelstekort, is 2022 voor Abel Installatie een geweldig jaar geweest. Tijdens de Ledendag namen we de ontwikkelingen door, zoals:

• 20% gegroeid in inkoopvolume
• 15 nieuwe leden
• Nieuwe commercieel directeur Paul Kleijn

Speerpunten voor de toekomst

Ook voor de toekomst van Abel en de installatiebranche zijn de planning in werking gezet. Speerpunten voor de komende jaren zijn o.a.:

• Naamsbekendheid Abel vergroten
• Belangrijke thema’s aankaarten bij leden
• Ketensamenwerking professionaliseren
• KPI dashboard realiseren voor leden, groothandels en fabrikanten

De Zilvermeeuw Z9

De Zilvermeeuw Z9 is een eventschip dat in april 2023 werd opgeleverd. Het stoot 0% CO2, fijnstof, roet of andere fossiele brandstoffen uit wanneer het op zijn accu’s vaart. Aan boord is 1.250 kw/h aan groene stroom beschikbaar. De tijd dat het schip op accu’s kan varen is sterk afhankelijk de stroming en snelheid. In de praktijk kan het schip gemiddeld zo’n 8 uur op accu’s varen.

De Zilvermeeuw Z9 vaart schoon, duurzaam en volledig op elektriciteit. Zelfs alle functies aan boord – zoals de verlichting, airconditioning en horecafuncties – werken op stroom. De accu’s worden iedere nacht volledig bij- en opgeladen. Zo kan het schip ‘s ochtends vroeg weer met volle kracht vooruit. De Z9 is supermodern, stil, duurzaam, vernieuwend en bovendien hoogwaardig en luxueus afgewerkt.

RIB varen

Na de vergadering, kregen leden de mogelijkheid om te varen op een RIB: Rigid Inflatable Boat. De bodem bestaat uit polyester of aluminium met daarom heen een lucht gevulde of schuim tube. De RIBS halen snelheden tot 90 km/h en worden bestuurd door ervaren kapiteins. Abel leden schroomden niet voor een tochtje op deze supersnelle boot!

 

Bent u geen lid, maar wel benieuwd naar alle feiten en cijfers?

Neem contact op met één van onze bedrijfsadviseurs, Santino Scherpenborg of Edwin Vermeulen. Zij vertellen u graag alles over de meerwaarde van Abel Installatie voor installatiebedrijven.

Meer sfeerbeelden van de vergadering

 

 

 

Ribvaren

 

 

 

Gerelateerd nieuws


6 juni 2024
Abel Golfevent 2024
8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel