8 maart 2018

Gezonde groei


De collectieve inkooptak van Abel Installatie maakte de afgelopen jaren een flinke groeispurt. De omzet steeg in drie jaar tijd met meer dan 65 procent naar 74 miljoen euro. De gemiddelde omzet per installateur liep op tot 400.000 euro. Een mooi moment om samen met inkoopdirecteur Ton Sprenger deze klinkende inkoopcijfers onder de loep te nemen. 

Omzet collectieve inkoop gestegen naar € 74 mln.

“De omzetstijging is deels te verklaren door nieuwe leden die geloven in de collectieve (inkoop)kracht en brede dienstverlening van Abel Installatie. Maar ook bestaande leden bestellen steeds meer via Abel, omdat we inkoopprijzen bieden waarmee ze de concurrentieslag met andere partijen succesvol aan kunnen gaan.”


Gemiddelde omzet per installateur: € 400k

“Installateurs kopen steeds meer in via Abel Installatie, omdat we de leden volledig ontzorgen vanaf de fabrikant tot aan de eindklant. Dankzij onze sterke positie en goede relaties met (kern)leveranciers, kunnen we een scherpe prijsstelling bieden, inclusief goede bonusafspraken.”

Administratieve ontzorging 
“We verlagen de administratieve last bij onze leden fors door middel van ICF facturering. In 2014 factureerden we 17,5% van het inkoopvolume van onze leden via ICF, in 2017 was dit percentage al 37,5%. Daarnaast ondersteunen wij onze installateurs ook met IACM.”


Totaal uitgekeerde leveranciersbonus: € 2,5 mln

“De van grossiers en fabrikanten ontvangen bonus wordt 100% doorgegeven aan de aangesloten installateurs. Abel Installatie beschikt over een 20-tal generieke en specialistische grossiers en een 30-tal voorkeursfabrikanten op W-/S-/E- en duurzaam gebied.”


Omzet verschuift naar duurzaam

“We zien dat onze leden hun focus steeds meer verleggen naar het aanbieden van duurzame oplossingen. PV is hierbij de koploper met een jaaromzet van ruim 10 miljoen euro.”

D = Duurzaam  |  E = Elektrotechnisch |  W/S = Werktuigbouwkundig / Sanitair

Het is onze ambitie om richting 2020 te groeien naar een omzet van 100 miljoen euro. 

De speerpunten daarbij zijn ‘langer thuis wonen’, verduurzaming / e-mobility en verdere optimalisatie van de bedrijfsvoering bij onze leden.

Bent u nog geen lid en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Ton Sprenger staat u graag te woord. Neem contact op via www.abelinstallatie.nl

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel
13 oktober 2023
2030 aan de horizon