29 juni 2017

“We willen nóg meer serieuze ondernemers bereiken”


Jaap Laureijs en Ton Sprenger over de switch
naar Abel Installatie

Onlangs maakten de namen GasNed en GasNed Inkoop definitief plaats voor Abel Installatie. Jaap Laureijs en Ton Sprenger, de directeuren van beide pijlers onder de coöperatieve succesformule, zijn blij dat de switch naar de nieuwe naam goed is verlopen. Zij hebben de blik weer volledig vooruit gericht; iets wat ze sowieso het liefste doen.

Gezien de ontwikkelingen binnen de branche, waaronder de vervagende scheiding tussen E en W en de standaardisering van duurzaamheid, dekte de naam GasNed de lading niet meer. Ook omdat de telefonistes nog wekelijks telefoontjes kregen van consumenten die hun energienota wilden bespreken. Jaap Laureijs: “Het gaat te ver om te stellen dat de oude naam onze groei remde. Maar het leverde in ieder geval niets extra’s op. De naam Abel Installatie is vrij van enige beperkende lading. GasNed was voor iedereen wel een vertrouwde naam, dus men moet uiteraard wennen. Dat is menseigen. Maar omdat we er samen de schouders onder zetten, merken we dat het groepsgevoel ook onder de nieuwe naam sterk aanwezig is.”

Ook Ton verwacht met de naam Abel Installatie in een positieve flow te blijven: “Als de resultaten goed zijn, krijgt Abel Installatie vanzelf een plekje in ieders bewustzijn. Van financieel of organisatorisch voordeel wordt immers iedereen blij. Het is bovendien mooi om te zien dat de relatie tussen leveranciers, Abel Installatie en haar leden steeds hechter wordt. Hiermee ontstaat er vertrouwen in de keten. Dat is de enige goede basis voor succes.”

7 gereedschappen voor groei
Ton en Jaap willen met de nieuwe naam en uitstraling nóg meer serieuze ondernemers bereiken. “De volwassen installatiebedrijven staan voor een uitdagende toekomst: het wordt alsmaar drukker door personeelstekort en de brede dienstverlening die consumenten verwachten”, aldus Jaap. “En dat terwijl installateurs potentieel goud in handen hebben. Ze hebben mooie klantenbestanden en er zijn volop mogelijkheden om te specialiseren en groeien. Als installateur heb je dan wel de hele keten nodig, van grossiers tot eindklant en alles wat daar aan leveranciers, fabrikanten en installateurs tussen zit. Wij brengen een netwerkstructuur aan, zodat de kennis die je nodig hebt voorhanden is. En leden kunnen gebruik maken van onze 7 gereedschappen voor groei. Dat zijn bewezen goede diensten en concepten, die volledig zijn toegespitst op de dagelijkse praktijk van onze leden.”

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel
13 oktober 2023
2030 aan de horizon