2 augustus 2023

De 5 grootste voordelen van Wavin Flexbedraad


Binnen het productassortiment elektrabuizen van Wavin valt Wavin Flexbedraad. De naam zegt het al: Wavin Flexbedraad is een flexibele, voorbedrade buis. De installateur kan dus voor zowel starre buizen als flexibele, voorbedrade buizen terecht bij Wavin. Maar wat zijn nu zoal de voordelen van Wavin Flexbedraad? René Bosman, Key Accountmanager Elektra bij Wavin Nederland, zet de vijf grootste voordelen op een rij.

1. Ongekend installatiegemak

Het installatiegemak van Wavin Flexbedraad is ongekend. Per toepassing heeft Wavin de buizen van Wavin Flexbedraad een eigen kleur gegeven, zodat in één oogopslag te zien is voor welke toepassing welke buis gebruikt wordt. Ook zijn er bij starre buizen vaak twee mensen nodig om de draden te kunnen trekken, wat bij Wavin Flexbedraad natuurlijk ook niet nodig is. Door de voorbedrade buis hoeven er helemaal geen draden te worden getrokken, wat tijd én geld scheelt.

 

“Door de voorbedrade buis hoeven er helemaal geen draden te worden getrokken, wat tijd én geld scheelt.”

René Bosman , Key Accountmanager Elektro bij Wavin Nederland

 

2. Geen buiggereedschap nodig

De draad én buis van Wavin Flexbedraad is flexibel. Dit betekent dat er geen extra gereedschap nodig is om de buizen te buigen. Daarnaast staat de maatvoering op de buis aangegeven, zodat de juiste lengte gemakkelijk kan worden bepaald.

 

3. Instorten is geen probleem

De flexibele voorbedrade buizen van Wavin bestaan uit een halogeenvrije flexibele buis en zijn verkrijgbaar met VD installatiedraad, datacommunicatie- of signaalkabel. Instorten is geen probleem, daar is het materiaal tegen bestand.

 

4. Gemakkelijk te vervoeren

De gemiddelde starre buis heeft een lengte van 4 meter en moet meestal op het dak worden vervoerd. Wavin Flexbedraad heeft dit niet: de flexibele buizen worden op een rol geleverd met een lengte van 100 meter. Gewoon achterin de bus te vervoeren dus.

5. Wavin als totaalleverancier

Wavin is met de Wavin Flexbedraad een totaalleverancier voor het complete elektra-assortiment. Installateurs die graag zowel starre als flexibele elektrabuizen gebruiken, kunnen eenvoudigweg voor beide buizen bij Wavin terecht. Wavin is hét adres voor totale projectrealisatie op het gebied van leidingssystemen. Eén merk, één leverancier en altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit en service.

 

Meer lezen over de toepassing van Wavin Flexbedraad? Lees verder over het nieuwbouwproject in Hoofddorp.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Waardevolle samenwerking met Smappee en Alius
13 oktober 2023
Techniek Nederland en Wij Techniek: Incompany-traject en Techathon stimuleren innovatie
17 augustus 2023
Samen bouwen aan minder uitstoot met Boels Rental