5 juli 2024

Nieuwe succesformule voor de verkoop van warmtepompen


Hoomie en Installatiebedrijf Koller oogsten tevreden klanten

Een moderne en digitale samenwerking, super-efficiënte oplossingen en meer tijd voor de installateur om te focussen op enkel het belangrijkste: installeren. Installatiebedrijf Koller heeft met Hoomie een krachtige partner gevonden. Hoomie biedt een succesformule voor de verkoop van warmtepompen, ontlast installateurs van advieswerk en administratieve rompslomp en zorgt voor tevreden klanten. “Zeker als je lokaal werkt, zijn tevreden klanten éxtra belangrijk.”

Tijdens een Abel-evenement in Zeist maakte Rob Koller, eigenaar-directeur van Installatiebedrijf Koller, voor het eerst kennis met Hennie Meijer van Hoomie. Rob was aanvankelijk huiverig om het advieswerk uit handen te geven, maar Hoomie bleek écht een complete oplossing te bieden. “Dankzij Hoomie hoef ik als installateur alleen nog maar de technische uitvoering te doen. De rest – en ik bedoel echt de rest – doen zij. Ik vergelijk het met voetbal. Zij verzorgen de volledige opbouw en geven de voorzet, die wij alleen nog maar binnen hoeven te tikken.”

Meer tijd voor meer installaties, plus extra werk

Hoomie ontlast installateurs van complexe adviestrajecten, klantvragen en al het papierwerk bij de verkoop van warmtepompen, waardoor zij zich volledig kunnen richten op het technische werk. Hoomie verzorgt alles voor en rondom de consument. Algemeen directeur Paul Willems: “Rob krijgt veel warmtepomp-aanvragen van mensen die hij niet kent en die hij normaal zou laten liggen. Nu stuurt hij ze door naar Hoomie, wat extra werk voor hem oplevert – zonder extra inspanning.”

Bewezen succesvol

Die aanpak zorgt voor efficiëntie én tevredenheid bij zowel installateurs als klanten. Tim Montfrooij, werkzaam in de buitendienst bij Installatiebedrijf Koller, prijst de Hoomie-formule: “Wij geven veel warmtepomp-adviezen via Hoomie. Zij werken het offertetraject uit en wij voeren het technische werk uit. Klanten worden goed begeleid vanaf het voortraject tot de aftersales. Iets dat vanuit alle betrokkenen wordt gewaardeerd. En dat is extra belangrijk, wanneer je lokaal werkt.”

Paul Willems van Hoomie

De kracht van Hoomie’s formule blijkt onder andere uit een recent project in Wezep, waar een woning is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een zonneboiler. Hoomie en Koller vertellen er uitgebreid over bij Paul op de praatstoel. Bekijk de video!

Gerelateerd nieuws


15 juli 2024
Wouda en ROBOT Vloerverwarming: vakmanschap ontmoet high tech
5 juli 2024
Succesvolle samenwerking tussen Wouda en WinLed bij Schotte Kunststoffen
5 juli 2024
Vertrouwde samenwerking: Jan ten Have van De Gaswacht en Burgerhout