5 juli 2024

Succesvolle samenwerking tussen Wouda en WinLed bij Schotte Kunststoffen


Installatiebedrijf Wouda uit Dronten en WinLed kunnen sinds 2021 bogen op een sterke relatie. Een gezamenlijk project dat hun relatie kenmerkt, is het bouwproject bij Schotte Kunststoffen. WinLed ontwikkelde speciaal voor Wouda een unieke, complexe verlichtingsoplossing.

ㅤ ㅤ ㅤ ㅤ

Timo Kuiper, accountmanager bij WinLed: “Samenwerken met Wouda verliep vanaf het begin prettig, in een sfeer van onderling vertrouwen en oplossingsgerichtheid.” Projectleider Gerrit Pleiter van Wouda kan zich daar wel in vinden: “We zien het als een duurzame relatie. We streven er samen altijd naar een project succesvol samen op te leveren.”

 

Effectieve samenwerking

De twee roemen de open onderlinge communicatie en gezamenlijke projectengineering. Timo: “Dat maakt onze samenwerking effectief.” Zo werken Wouda en WinLed nauw samen bij het opstellen van lichtplannen, het berekenen van vermogens en het uitwerken van installaties. Monteurs van beide bedrijven kennen elkaar inmiddels persoonlijk, wat de samenwerking nog verder vergemakkelijkt.

Langste lichtlijn ooit

Het pand van Schotte Kunststoffen is erg lang, wat uitdagingen met zich meebracht bij de plaatsing van meer dan 2 kilometer aan lichtlijnen, inclusief de langste lichtlijn ooit van 200 meter. Ook veranderden de plannen van de klant regelmatig. Timo: “We hebben de lichtlijnen in segmenten onderverdeeld en de schakelingen uitgewerkt. We moesten flexibel zijn in de montage en hebben het project per opleverdeel uitgevoerd. Zo konden we snel inspelen op veranderende plannen, zoals de keuze om de grootste ruimte op te waarderen van 500 lux naar 750 lux. Dit leverde problemen op met opstartstromen en vermogens, maar door slimme aanpassingen hebben we ook dit samen opgelost.”

Red Orange armatuur en de sleutels tot succes

Een unieke uitdaging binnen het project was de vereiste voor een blauwlichtvrije ruimte in de Doka. Blauwlichtvrij is essentieel voor het bedrukken van flessen. Bijzonder: WinLed ontwikkelde een speciaal ‘Red Orange’ armatuur om hieraan te voldoen. “De sleutels tot succes waren de open communicatie en het snel schakelen bij veranderende plannen. Onze montageteams spelen hierin een cruciale rol”, licht Timo toe. “WinLed heeft mensen op locatie, zodat we direct kunnen inspelen op wijzigingen en knelpunten meteen kunnen oplossen.”

Relaties zijn een kwestie van bouwen

Timo: “Daarnaast waardeer ik nog steeds de prettige samenwerking. Voornamelijk vanwege dit project en onze relatie met Wouda hebben wij Wouda StipPartner gemaakt. Als StipPartner heeft Wouda verlengde garantie en toegang tot aanvullende diensten, waardoor we onze succesvolle samenwerking nog verder kunnen uitbouwen.

 

Gerelateerd nieuws


15 juli 2024
Wouda en ROBOT Vloerverwarming: vakmanschap ontmoet high tech
5 juli 2024
Vertrouwde samenwerking: Jan ten Have van De Gaswacht en Burgerhout
5 juli 2024
Nieuwe succesformule voor de verkoop van warmtepompen