5 juli 2024

Vertrouwde samenwerking: Jan ten Have van De Gaswacht en Burgerhout


Sinds 1985 is Jan ten Have actief in de installatiebranche. Met zijn bedrijf De Gaswacht onderhoudt hij zo’n 6500 cv-ketels met een service-abonnement, en vervangt hij jaarlijks ongeveer 200 cv-ketels. Belangrijk onderdeel van dit succes? De kwaliteit van de producten en de hechte samenwerking met zijn partners, waaronder Burgerhout. En in het bijzonder adviseur Leon Peijen. Wat zorgt nou voor die ontegenzeggelijke klik tussen de twee heren?

ㅤ ㅤ

Band van vertrouwen

Jan en Leon gaan inmiddels alweer ruim tien jaar terug. “Leon is meer dan een adviseur voor mij,” vertelt Jan. “Hij is altijd beschikbaar voor vragen en komt regelmatig langs om te helpen. Die persoonlijke benadering waardeer ik enorm.” Deze hechte band vormt de basis van een succesvolle samenwerking, met kwaliteit als gezamenlijk uitgangspunt.

EasySafe

Een van de producten die Jan bijzonder waardeert, is de EasySafe, een concentrische rookgasafvoer. “We zijn vijf jaar geleden overgestapt op EasySafe en het heeft onze manier van werken aanzienlijk verbeterd,” legt Jan uit. Het concentrische ontwerp, waarbij een buis om een buis heen zit, biedt extra veiligheid en efficiëntie. “In Duitsland is dit ontwerp al langer bekend, maar in Nederland is het relatief nieuw.”

Talrijke voordelen

De voordelen van EasySafe zijn talrijk: het is trekvast tot 45 kilo, vereist een kleinere voorraad en monteert zeer snel. “Het aantal beugels dat je toepast bij concentrisch EasySafe is aanzienlijk minder dan bij een parallel systeem 80-80. Bij een standaard installatie scheelt het al snel de helft aan beugels.” zegt Jan. “Dat scheelt niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een nette afwerking. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat.”

Burgerhout

Voor Jan is de productaansprakelijkheid van groot belang. “We moeten kunnen vertrouwen op de kracht van onze partners, en Burgerhout heeft zich daarin al jaren bewezen,” benadrukt hij. Particulieren eisen hoge kwaliteit en zekerheid, iets wat Burgerhout volgens Jan perfect vertegenwoordigt. “Geen gedonder, alleen maar zekerheid. Dat is wat ik nodig heb voor mijn klanten en voor de gezondheid van mijn bedrijf.”

Advies: onderbelicht maar van onschatbare waarde

Een vaak onderbelichte waarde van de samenwerking met Burgerhout is het deskundige advies dat Jan ontvangt. Leon is hier de drijvende kracht achter. “Leon heeft zoveel kennis in huis, en als hij het niet weet, kent hij wel iemand die het wel weet,” zegt Jan. “Zijn begeleiding en expertise in regelgeving en berekeningen hebben ons al meerdere malen geholpen.”

Leon’s betrokkenheid gaat verder dan alleen advies; hij maakt zelfs een podcast over het beveiligen van rookgasafvoeren en de noodzaak van regelgeving. “Waar mijn kennis ophoudt, neemt Leon het over. Hij zetelt in controlerende commissies en is een verlengstuk van de regelgeving. Zijn kennis en kunde zijn twee van de redenen dat ik zo tevreden ben,” aldus Jan.

“De samenwerking tussen Jan ten Have van De Gaswacht en Burgerhout, met Leon als spil, is een schoolvoorbeeld van hoe vertrouwen, kwaliteit en persoonlijke benadering kan leiden tot wederzijdse tevredenheid en succes. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait.”

Leon Peijen, accountmanager van Burgerhout:
“De samenwerking met Jan en zijn compagnon en echtgenoot Diede is bijzonder prettig. Hun eerlijkheid en oprechtheid waardeer ik enorm. Zonder veel franje streven zij naar het beste voor de klant – en dat wordt duidelijk gewaardeerd. Jans streven naar perfectie is te zien in de door De Gaswacht opgeleverde installaties, het enthousiasme waarmee Jan en Diede het bedrijf runnen en de wil tot continue verbetering. Dat is bewonderingswaardig. Het feit dat medewerkers, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, al langdurig bij De Gaswacht werken, spreekt boekdelen over het sociale karakter van het bedrijf.”

Gerelateerd nieuws


15 juli 2024
Wouda en ROBOT Vloerverwarming: vakmanschap ontmoet high tech
5 juli 2024
Succesvolle samenwerking tussen Wouda en WinLed bij Schotte Kunststoffen
5 juli 2024
Nieuwe succesformule voor de verkoop van warmtepompen