25 juli 2023

Wavin vertegenwoordigd op luxe vakantieresort


In Well, Limburg wordt er flink gebouwd aan het Marina Resort Leukermeer. Een vakantiepark met honderdvijftig vakantiehuizen en 34 appartementen voor de verkoop. Wavin levert maar liefst drie verschillende producten die worden verwerkt in de woningen: PP afvoersysteem, Wavin AS+ afvoersysteem en het Sentio regelsysteem. Het park wordt eind 2024 opgeleverd.

Er worden maarliefst 180 vakantiewoningen gerealiseerd door Wavin, ieder met meerdere badkamers. De grootste uitdaging schuilt in de vele afvoer- en standleidingen die moeten worden verwerkt. “Dat is nogal een puzzel”, aldus Martijn Arfman van installatiebedrijf Van Dam Groep. “Wavin denkt met ons mee in oplossingen. Uiteindelijk zijn er meerdere standleidingen ingezet zodat we aparte groepen konden maken. Dat is iets meer materiaal inkopen en verwerken, maar dan lukt de installatie wel goed en volgens de norm.”

Prefab zorgt voor sneller én slimmer werken

Wavin levert de PP rioleringen geprefabriceerd aan. Dit betekent dat ze in de fabriek al zo veel mogelijk in elkaar worden gezet en als bouwpakket worden geleverd. Op de locatie hoeft dit dan alleen nog volgens de bijgevoegde tekening op de juiste plek geïnstalleerd te worden. Hierdoor wordt er niet alleen sneller, maar ook slimmer gewerkt. Daarnaast is de PP manchetverbinding erg sterk, waardoor de buizen minder gevoelig zijn voor lekkages en beschadigingen.

Naast de buizen levert Wavin ook het AS+ leidingsysteem voor de standleidingen. Deze geluidsarme systemen voldoen aan de eisen voor geluidslimieten van inpandige afvoersystemen. Als derde product in de woningen wordt overal het Sentio-regelsysteem geïnstalleerd op de vloerverwarming. Deze communiceert met meerdere types warmtepompen. Het Sentio-systeem maakt het regelen van de vloerverwarming en -koeling extra gemakkelijk vanaf één regelunit.

 

Het volledige bericht lezen? Ga naar de website van Wavin.

Gerelateerd nieuws


17 augustus 2023
Samen bouwen aan minder uitstoot met Boels Rental
2 augustus 2023
De 5 grootste voordelen van Wavin Flexbedraad
2 augustus 2023
Wavin introduceert de nieuwe Wavin Tigris K5/M5