12 september 2021

“Wie meebeweegt met de energietransitie, gaat een mooie toekomst tegemoet”


Alius is distributeur van SolarEdge met daaromheen een uitgebreid pakket producten en diensten. Ook worden zelfstandig innovatieve duurzame producten ontwikkeld. Reden genoeg om Alius toe te voegen als grossier. Wat mag je als lid van Abel verwachten van deze adviserende groothandel in duurzame energie-oplossingen?

Stan van den Heuvel, manager Verkoop en Business Development, over het partnership met Abel. “De samenwerking is opgezet voor onze groothandelsactiviteiten. Abel en Alius vormen een goede match op het gebied van de ontzorging en service richting de leden. Ook wij bieden ondersteunende diensten die ervoor zorgen dat de installateur zich kan richten op wat hij het leukst vindt en waar hij het beste in is. Zo ontwerpen wij op de achtergrond grote commerciële en residentiële PV-installaties met behulp van software en satellietbeelden. Ook voor ons inleg-montagesysteem Aelex hebben we een eigen configurator ontwikkeld, waardoor we snel en gemakkelijk een dak kunnen intekenen, inclusief materiaallijsten.”

Anders dan anderen

Alius is Latijn voor ‘anders’. Dat blijkt vooral uit de opbouw van het bedrijf. Naast de eerder benoemde diensten is de groothandel een van de grootste distributeurs en kennispartners van SolarEdge in de Benelux. Een eigen software- en ontwikkelingsafdeling is continu bezig met de (door)ontwikkeling van duurzame energie-oplossingen. Daarnaast ondersteunen ze installateurs met (online) trainingen. Ook is Alius naast SolarEdge de enige partij in Nederland die RMA mag goedkeuren, zodat je als installateur veel sneller garanties en claims kunt afhandelen. Een ander groot voordeel is dat installatiebedrijven een servicecontract kunnen afsluiten met Alius. “We hebben een eigen team met servicemonteurs”, aldus Stan. “Wij kunnen service en vervangingen uit handen nemen. Zo ontzorgen we de installateur. Uiteraard met merkloze busjes en kleding, zodat de klantrelatie intact blijft.”

Energietransitie zorgt voor meer kansen

Stan van den Heuvel voorziet een mooie toekomst voor duurzame installateurs die meebewegen met de energietransitie. “Fossiele brandstoffen maken plaats voor duurzame energiebronnen. Het aantal elektrische toepassingen zal fors toenemen. Door de juiste keuzes te maken en trainingen te volgen, kun je toegevoegde waarde bieden aan je klanten. Bereid hen voor op de toekomst door bijvoorbeeld over 2 jaar een laadpaal aan te bieden, een jaar later batterijopslag en vervolgens weer een jaar later de volgende ontwikkelingen. In plaats van eens in de 20 tot 25 jaar (de levensduur van een zonnepaneel) contact te hebben met de klant, heb je dat dan iedere 2 tot 3 jaar. Hierdoor bouw je een betere band en een duurzamere relatie op en genereer je tegelijkertijd meer omzet.”

Waarom Abel heeft gekozen voor Alius:

  • PV-groothandel met SolarEdge omvormers en optimizers als kernproduct
  • Biedt diverse unieke producten, zoals een zoutwaterbatterij en het in eigen huis ontwikkelde Volthera PVT-systeem (een zonnepaneel en zonnecollector in één) en het Aelex indak- montagesysteem (voor een professionele en betrouwbare montage van pv-panelen met een esthetische uitstraling)
  • Onderscheidt zich door een kennispartner te zijn, meteen uitgebreid aanbod services, trainingen en garantiediensten

Interesse in de producten en diensten van Alius? Ga naar www.alius.nl voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws


13 oktober 2023
100 jaar Schuurman Groep
27 april 2023
Wasco NXT GEN: vakbeurs in festivaljasje
17 april 2023
Solar uitbreiding DC in Alkmaar