24 juni 2020

Nieuwe partner: Eaton, wereldwijd leider in powermanagement


Sinds 1 januari 2020 is Eaton, de wereldwijde leider op het gebied van powermanagement oplossingen, partner van Abel Installatie. Abel Magazine sprak met Wendy van der Aa, Segment Manager Residentieel, voor een korte introductie.

 

Steeds vaker worden Abel en haar installateurs geconfronteerd met ontwikkelingen op het gebied van energie, besturing en datacommunicatie. De toonaangevende organisatie Eaton ondersteunt op zowel commercieel vlak als bij vraagstukken over energieopslag, energieverdeling en monitoring. Naar verwachting een win-win situatie voor de langere termijn.

Wendy van der Aa, Segment Manager Residentieel Eaton

Eaton zet zich in om – met behulp van energiebeheertechnologieën die zo betrouwbaar, efficiënt, veilig en duurzaam mogelijk zijn – het leven van mens en milieu te verbeteren. “Energiemanagement is de toekomst. De toename van energieverbruik vraagt om een duurzame manier van opwekken en opslaan. Eaton realiseert slimme oplossingen voor energieopslag in woningen en gebouwen”, vertelt Wendy van der Aa. “Zo sloten Eaton, Nissan en The Mobility House met de Johan Cruijff ArenA een 10-jarige overeenkomst voor een uniek energieopslagsysteem. Dankzij de combinatie van Eaton power conversion units en batterijen uit 148 Nissan LEAFs is de ArenA een van de duurzaamste stadions ter wereld.”

Slimme oplossingen

We krijgen steeds meer te maken met grotere groepenkasten, meer eindgroepen en hogere vermogens. Eaton richt zich op de waarborging van een veilige en continue energieverdeling, die voldoet aan de voorschriften. Het bedrijf ontzorgt installateurs met slimme oplossingen, zoals het zogeheten Systeem 55. Dit is een modulair schakel- en verdeelsysteem voor woningbouw en kleinzakelijke toepassingen. Het systeem omvat naast een uitgebreid assortiment voorgeassembleerde groepenkasten voorzien van KEMA-keur ook rail-, klemmen- en voedingskasten voor het samenstellen van een compleet verdeelsysteem. “Toekomstige uitbreiding is voor installateurs geen uitdaging meer. Het Systeem 55 kastenprogramma is modulair en uit te breiden met extra kasten of opzetstukken voor extra aansluitruimte, een extra DIN-rail of Winsta of GST18-connectoren. Met behulp van de online groepenkastconfigurator kan de installateur zelf de gewenste uitvoering configureren.”

Online groepenkastconfigurator

Als u nog niet zeker weet welke type groepenkast het meest geschikt is voor uw situatie, vult u gemakkelijk de Eaton configurator met bestelfunctie in. Configureer via smartphone, tablet of pc en plaats uw bestelling rechtstreeks bij de elektrotechnische groothandel van uw keuze. Na ingave van de gewenste specificaties wordt een typenummer en/of artikelnummer gegenereerd en is de kast samengesteld. Tevens wordt het installatieschema aangemaakt; u hoeft alleen nog maar de variabele gegevens in te vullen. De groepenkaart completeert het geheel.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm