22 april 2021

Nieuwe partner: OPPLE Lighting


Sinds 2021 is OPPLE, koploper op het gebied van LED-verlichtingsoplossingen, partner van Abel Installatie. Klaasjan Lodder, verkoopmanager OPPLE Nederland, geeft ons een korte introductie.

Klaasjan Lodder

OPPLE is nummer 1 verlichtingsexpert in China met de grootste Lighting Campus ter wereld (1,2 miljoen m2). Daarnaast staat OPPLE in de lijst van de top 10 toonaangevende lichtbedrijven ter wereld. Klaasjan Lodder: “Bij OPPLE staat de klant centraal; daar doen we het voor. Natuurlijk is het leveren van betrouwbare producten een vereiste, maar het zijn de mensen die het verschil maken. We doen met veel plezier wat we beloven. Alles wat we aanbieden, wordt in onze fabriek in Shanghai geproduceerd door eigen ingenieurs, ontwerpers en technici.”

OPPLE Smart Lighting

De lichtexperts van OPPLE kruipen dagelijks in de huid van installateurs en weten wat er speelt in het werkveld. Vanaf dit jaar profiteren Abel leden van de kennis, slimme producten en ondersteuning van OPPLE. “We willen dat installateurs systemen zo snel en eenvoudig mogelijk kunnen installeren en (op afstand) bedienen. Installateurs kunnen tijdwinst goed gebruiken. Daarnaast bieden we trainingen, lichtberekeningen, lichtadviezen en projectbegeleiding. Er staat zelfs een ‘smart team’ klaar voor ondersteuning op het gebied van slimme verlichting, een belangrijke trend om de klimaatdoelstellingen te behalen.”

OPPLE levert LED-verlichting in de breedste zin van het woord. Denk daarbij aan slim panels, downlights, spots, floodlights en highbays en waterdichte armaturen. “Wij maken de mogelijkheden van slimme verlichting voor iedereen beschikbaar met het OPPLE Smart Lighting systeem. Dit systeem onderscheidt zich door de extreem eenvoudige installatie: de armaturen worden direct aangesloten op het lichtnet zonder extra kabels en gateways. De verlichting wordt bestuurd middels een losse schakelaar of onze OPPLE Smart Lighting App.”

“Voor de grotere panden is er steeds meer vraag naar uitgebreide functionaliteiten, zoals aansturing per kantoorruimte of per hele verdieping. Daarvoor is vorig jaar de Smart Connect Box in het leven geroepen. Het maakt inzichtelijk wat binnen een bepaalde periode het energieverbruik en klimaat is, en op welke tijdstippen er beweging is gedetecteerd. Ook kan de box heel eenvoudig de armaturen op afstand in- en uitschakelen, of dit automatisch instellen per zone.”

Ga naar opple.com voor meer informatie.

Team OPPLE

Energielabel C

OPPLE biedt een ruim assortiment met duurzame verlichtingsoplossingen. U brengt op die manier een kantoorpand dichterbij energielabel C. “Er zijn diverse mogelijkheden om over te stappen naar ledverlichting, van een eenvoudige oplossing tot een draadloos regelbare oplossing op basis van Bluetooth. Al onze Smart Lighting producten dragen bij aan die groene doelstelling”, zegt Lodder.

Omdat de energietransitie hoog op de agenda staat, geven we u graag nog een reminder. Het kabinet eist dat per 1 januari 2023 alle kantoren (> 100m2) minimaal aan de eisen van energielabel C moeten voldoen. In een eerder artikel geven wij 5 slimme tips hoe u uw klanten optimaal adviseren om energielabel C te halen.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm