26 april 2022

Abel Installatie sluit aan bij Brancheplan Verpakkingen


Op 19 april heeft Abel Installatie zich aangesloten bij het Brancheplan Verpakkingen op de startbijeenkomst van Techniek Nederland. Tijdens deze bijeenkomst in Woerden zijn door fabrikanten, groothandelaren en installatiebedrijven de eerste stappen gezet om te komen tot een reductie van het verpakkingsmateriaal tot 20% in 2025. Wij zetten ons namens en met onze leden in voor het verminderen en verduurzamen van het verpakkingsmateriaal.

Brancheplan Verpakkingen

De installatiebranche verbruikt veel karton en plastic in de verpakkingen van materialen, apparatuur en installatiecomponenten. Het doel is om dit in 2025 tot 20% beperkt te hebben. Daarnaast moeten de verpakkingen die over drie jaar gebruikt worden, volledig recyclebaar zijn. Om de impact op het milieu te verlagen, moet de gehele keten samenwerken. Op 23 maart overhandigde de voorzitter van Techniek Nederland het hiertoe opgezette brancheplan aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid. Een ander doel van het brancheplan is om de afhankelijkheid van het buitenland te verminderen.

Toekomstgericht

Abel Installatie neemt de doelstellingen voor 2025 op in zijn strategisch plan. Daarnaast nemen wij deel aan de jaarlijkse en halfjaarlijkse bijeenkomsten van Techniek Nederland, zodat vernieuwende ideeën en plannen kunnen worden ontwikkeld en uitgerold binnen de coöperatie. Jaap Laureijs, directeur van Abel Installatie: “Door actief deel te nemen aan het Brancheplan Verpakkingen dragen we ons steentje bij aan een schonere wereld en helpen we onze installatiebedrijven om efficiënter te werken.”

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over het Brancheplan Verpakkingen?

Contactformulier

Gerelateerd nieuws


6 juni 2024
Abel Golfevent 2024
8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel