5 april 2023

Santino en Edwin: bedrijfsadviseurs van Abel


Altijd antwoord op uw vragen

Op het visitekaartje van Santino Scherpenborg stond tot voor kort de titel accountmanager. Per 1 maart is zijn functietitel én zijn rol vernieuwd. Bovendien heeft Santino sinds die datum een nieuwe collega: Edwin Vermeulen. Samen gaan zij aan de slag als bedrijfsadviseurs van Abel. In dit artikel vertellen de heren over hun takenpakket en wat zij voor u kunnen betekenen. Edwin: “Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met leden en prospects.”

Santino aan het woord

Ten opzichte van zijn vorige titel, past ‘bedrijfsadviseur’ volgens Santino beter bij de taken en werkzaamheden die binnen de functie vallen. Daarnaast sluit het goed aan bij de ambitie van Abel: het zijn van uw partner binnen de installatiebranche. “Ik zal leden nog steeds bezoeken”,
benadrukt hij. “Met extra focus op het geven van advies. Het doel is ondervinden welke vraagstukken er spelen en passende oplossingen bieden. De ene keer door middel van serviceconcepten van Abel, de andere keer door contact te leggen met de juiste partijen. De Gasketelwet
is bijvoorbeeld een actualiteit waar veel vragen over zijn. Door leden bij de hand te nemen, krijgen zij duidelijkheid en rust binnen de organisatie. Dat helpt hen om de juiste keuzes te maken en stappen vooruit te zetten in deze woelige tijd.”

“Een ander aandachtsgebied de komende periode binnen Abel is e-mobility. Er moeten veel laadpalen geplaatst worden, gelet op de toekomstplannen van de overheid. Daarnaast zie je dat er binnen de woning een synergie ontstaat tussen alle elektrische apparaten. De kansen voor installateurs liggen voor het oprapen, maar zij hebben nauwelijks tijd om de ontwikkelingen in deze turbulente markt bij te houden. Als bedrijfsadviseur bied ik handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dan wel door hen van kennis of trainingen te voorzien, of door hen te assisteren in projecten. Ook tijdens kennisevenementen, die wij dit jaar introduceren, staat de energietransitie centraal. Uiteindelijk zijn installateurs zo goed bij, dat zij dit soort producten direct mee durven te nemen in hun offertes.”

“Installatiewerk zoals wij het nu kennen,
is over 5 jaar niet meer hetzelfde.”

“Ondanks de hectiek in de markt is het belangrijk om te ontsnappen aan de waan van de dag. Installatiewerk zoals wij het nu kennen, is over 5 jaar niet meer hetzelfde. In deze veranderende markt help ik leden navigeren zodat zij toekomstbestendige keuzes maken. Dat betekent dat ook mijn eigen kennis up-to-date moet blijven. Daarvoor bezoek ik bijvoorbeeld beurzen. Ik wil de gesprekspartner zijn waarvan leden denken: ‘Hij weet wat er gaande is in de branche, hem kan ik bellen met mijn vragen.’”

Edwin aan het woord

Met zijn communicatie-achtergrond bij installatiebedrijf Van Loon Elektrotechniek en ervaring als senior accountmanager bij Technische Unie, weet Edwin waar uitdagingen liggen voor installateurs. Per 1 maart betreedt hij zijn nieuwe functie binnen Abel, waarin hij als bedrijfsadviseur met installatiebedrijven om tafel gaat. “De komende tijd verdiep ik mij in Abel als organisatie zodat ik met een koffer vol kennis leden en prospects kan bezoeken. Ik wil hen helpen om de zorgen boven water te krijgen en hen met de beschikbare concepten op weg helpen. Abel is meer dan een inkooporganisatie; als adviseur help ik grote én kleine leden om stappen vooruit te zetten. De focus ligt voor mij ook op het creëren van een hechte samenwerking tussen Abel, leden, fabrikanten en grossiers. Wanneer we elkaar echt als partners zien, zal iedereen in de keten daar de vruchten van plukken.”

 

Geïnteresseerd in wat Abel voor u kan betekenen? Santino en Edwin leggen het u graag uit. Neem contact op via deze link.

Gerelateerd nieuws


6 juni 2024
Abel Golfevent 2024
8 maart 2024
In 3 stappen op weg naar volledig elektrische wagenparken
8 maart 2024
Abel maakt ondernemen rendabel