Warmtepompen installeren zonder de poespas eromheen?
Vertrouw op hoomie!

Voordeel
8

Hoomie


Steeds meer mensen willen verduurzamen en de komende jaren zal dat aantal fors toenemen. Zo kunt u door de drukte niet meer iedereen te woord staan, misschien merkt u dat nu al. Hoomie neemt het gehele voortraject met de consument voor u uit handen. Zo kunt u zich richten op wat u het liefste doet; installeren.

Uw klanten helpen besparen zonder alle randzaken?

Een roodgloeiende telefoon

Steeds meer mensen willen verduurzamen. De komende jaren zal dat aantal fors toenemen. Zo kunt u door de drukte niet meer iedereen te woord staan. Misschien merkt u dat nu al…

Aanvragen die niet leiden tot een installatie

U besteedt veel tijd aan het informeren en adviseren van klanten. Maar dat leidt lang niet altijd tot een opdracht. Gemiddeld genomen valt 40%-60% van de klanten af. Kostbare tijd die u beter had kunnen besteden. Herkent u dit?

Richting 100% installeren

Met hoomie kunt u het grootste gedeelte van uw tijd installeren. Zij nemen namelijk het gehele voortraject met de consument voor u uit handen. Uw verduurzamingsaanvragen worden behandeld zoals u dat ook zou doen; met oprecht advies, nauwkeurige berekeningen en doordachte voorstellen. Zo kunt u zich richten op wat u het liefste doet; installeren.

Uw klanten blijven uw klanten

Hoomie helpt u bij het adviseren en verkopen van warmtepompen. Als uw klant definitief kiest voor een warmtepomp, kunt u verder met het installeren van het systeem. Dit bespaart u kostbare tijd en maakt uw werk rendabeler.

De voordelen van hoomie

Hoe hoomie uw werk een stuk makkelijker maakt.

Al uw klanten worden te woord gestaan

Met hoomie aan uw zijde verwijst u uw klanten door en komt u weer in beeld als de schouw gepland moet worden.

Geen tijd meer kwijt aan onbetaalde klussen

Hoomie filtert alle aanvragen. Alleen die aanvragen die écht serieus zijn, worden naar u doorgestuurd voor een schouw. Dat vergroot de kans op een betaalde klus tot wel 80%!

Direct installeren bij de klant

Hoomie ontlast u van alle randzaken zodat u zich alleen maar bezig hoeft te houden met het installeren van de systemen, wat zorgt voor een snellere doorlooptijd!

Geen offertes of berekeningen meer maken

Dankzij een geautomatiseerd proces kan hoomie zowel de offertes en warmteverliesberekeningen automatisch naar uw klanten versturen. Vragen van de klant naar aanleiding van de offerte beantwoorden ze ook nog!

Werken met uw eigen merken, mét de zekerheid van de fabrikant

Uw monteurs zijn getraind om te werken met uw voorkeursmerken. Dat verandert niet als u uw aanvragen aan hoomie overdraagt. Hoomie zorgt er in selecte gevallen zelfs voor dat de systemen die u installeert, in bedrijf worden gesteld door de fabrikant. Dat bespaart flink wat tijd!

Van tevoren weten wat je gaat verdienen

Gemiddeld verdient u met een installatie via hoomie € 115,- per uur. Werkt u sneller, dan verdient u meer. Bovendien besteedt u geen tijd meer aan het opstellen van offertes. Deze tijd kunt u ook aan betaald installatiewerk besteden.

Verhoog de kans op een betaalde klus met 80%

Wist u dat 80% van de klanten die akkoord zijn met het conceptvoorstel, ook zijn handtekening zet onder de definitieve offerte?

Door hoomie het voorwerk te laten doen, gaat de kans op een betaalde klus dus flink omhoog!

Over hoomie

Als onderdeel van de Plieger Groep ontzorgt hoomie de installatiebranche door alle risicodragende en tijdrovende klussen uit handen te nemen. Meer weten of aanmelden?

We helpen u graag verder, ook als u nog geen lid bent

NAAR HOOMIEHoe werkt het?

Stap 1 - Draag uw aanvragen over aan Hoomie


Alle aanvragen die u binnenkrijgt via de telefoon of e-mail, meldt u aan bij hoomie. Dat kan via de handige hoomie-app, of via het online portaal.

In het portaal leest u precies wat de status is van de aanvraag. Zelf neemt u pas weer het stokje over wanneer het tijd is voor de schouw.

Stap 2 - Intake & informatie verzamelen


Hoomie neemt contact op met de klant voor een intakegesprek. Hoever is de klant in het beslissingsproces, en heeft hij nog informatie nodig?
Daarnaast wordt alle informatie verzameld die nodig is voor het opstellen van offertes en het maken van warmteverliesberekeningen.

Stap 3 - Conceptvoorstel


Als alle informatie compleet is, maakt hoomie een conceptvoorstel. Dankzij een geautomatiseerd proces heeft hoomie deze eenvoudig en snel gereed. Super handig, want zelfs met jarenlange ervaring sluipen er best wat uren in het opstellen van offertes. Ook de vragen naar aanleiding van de offerte nemen zij op zich.

Stap 4 - Schouw


Hoomie levert alle informatie zo compleet aan, dat uw werkvoorbereider helemaal klaar is voor de schouw. En doordat de klant al akkoord is met het conceptvoorstel, hoeft u hem niet meer te overtuigen van het nut van een warmtepomp. Dat maakt uw bezoek een stuk korter én efficiënter.

Stap 5 - Definitief voorstel & aan de slag!


Na de schouw wordt het voorstel aangepast waar nodig. Als de klant hiermee akkoord is, kunt u aan de slag met de installatie. Alle informatie vindt u terug in het portal.

Hoomie maakt een complete berekening en selecteert de materialen die nodig zijn voor de installatie. Alle systemen worden van tevoren ingeregeld door de fabrikant. Dat bespaart u tijd en daardoor weet u zeker dat alles goed ingesteld is. Ook ook monteurs met minder ervaring kunnen zo direct aan de slag. Toch nog vragen? Snel schakelen met de fabrikant is zo gebeurd!

Beginnen met hoomie?


Is uw interesse gewekt? Bij hoomie kan je altijd een advies gesprek aanvragen!
Klik op de knop hieronder om naar hoomie te gaan.

NAAR HOOMIEFAQ’s


Over de dienstverlening van hoomie

Is Hoomie wel onafhankelijk?

Hoomie is onderdeel van de Plieger Groep. De benodigde materialen voor de installatie worden daarom besteld bij Plieger.

Wat is het verdienmodel van Hoomie?

Hoomie brengt een overeenkomst tot stand tussen de consument en de installateur. In ruil daarvoor koopt u, als installateur, de materialen via hoomie tegen van te voren met Abel vastgestelde prijzen.

Houd ik controle over het project en contact met mijn klanten?

Uw klanten blijven uw klanten. Hoomie faciliteert alleen in het proces om u tijd te besparen aan installatiewerk. In uw persoonlijke dashboard kunt u altijd zien waar uw klanten zich bevinden in het proces.

Verdien ik nog wel genoeg als ik samenwerk met hoomie?

In een partnership met hoomie weet u van tevoren wat u verdient. Dit zit niet in productmarges, maar in een hoger uurtarief van €115,- per uur. Doordat u ook nog eens tijd bespaart, levert dat onder aan de streep vaak meer op.

Hoelang duurt het gehele traject gemiddeld?

Dat is vooral afhankelijk van de wensen van de klant en uw eigen beschikbaarheid voor de schouw en het installatiewerk. Gemiddeld genomen duurt het ongeveer twee maanden van overdracht tot installatie.

Over het plaatsen van warmtepompen

Wie voert de schouw uit?

Uzelf, de installateur. Zo weet u precies wat en hoe het voorgestelde systeem geïnstalleerd kan worden en houdt u de controle.

Hoeveel kennis heb ik nodig om warmtepompen te plaatsen?

U heeft ervaring nodig met het installeren van CV systemen in bestaande woningen én basis kennis over de werking van een warmtepomp. En we raden aan om een installatietraining te volgen bij één van de fabrikanten. U hoeft het systeem niet te kunnen verkopen, want dat doet hoomie.

Uit welke merken kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit systemen van leveranciers uit het kernassortiment van Abel.

Krijg ik begeleiding tijdens het plaatsen van warmtepompen?

In principe plaatst u de warmtepomp zelf. Komt u daar niet helemaal uit, dan kunt u of uw monteur contact opnemen met hoomie via telefoon en whatsapp.

Kan een warmtepomp ook boven een garage?

Dat kan als hoomie dat met de consument overeengekomen is. Hoomie past dan de installatieonderdelen daarop aan en voegen bijvoorbeeld het huren van een hoogwerker toe aan bestelling.

Over de voordelen

Krijgen klanten ondersteuning?

Klanten worden te woord gestaan door hoomie zodat u kunt blijven installeren.

Is de tijd die ik aan klanten besteed nuttig?

65% van de aanvragen valt af, dus veel risicodragende tijdsinvestering. Maar daar heeft u geen last van.

Wat ga ik hiermee verdienen?

Gemiddeld verdient u met een installatie ca. € 115,- per uur en u besteed aan een gemiddelde installatie circa 16 uur. De tijd die u bezig bent met installeren kan per type systeem verschillen.

Hoe zit het met support van de fabrikant?

De fabrikant is via hoomie toegankelijk voor tips en informatie.

Hoe krijg ik leads?

Als u uzelf aanmeldt bij hoomie, zorgt Abel ervoor dat warmtepomp-leads in jouw regio worden gekoppeld aan uw bedrijf.

Om rekening mee te houden

Bij wie ligt de verantwoordelijkheid tijdens de schouw?

De verantwoordelijkheid tijdens de schouw ligt bij u, de installateur.

Bekijk ook de andere voordelen

Overtuigd van de voordelen?

Sluit u aan bij onze 270 andere leden.