31 oktober 2019

Plaatsen van laadpalen in 2020 verplicht voor bedrijven


Vanaf 2020 wordt het plaatsen van laadpalen verplicht voor bedrijven met meer dan 10 parkeerplekken. Per 10 parkeerplekken moet er minstens één laadpaalfaciliteit worden gerealiseerd. Ook moet de bekabeling al aanwezig zijn voor iedere vijf extra parkeerplaatsen. Deze maatregel is onderdeel uit het pakket ‘Schone energie voor alle Europeanen’ van het Europees Parlement en is in het leven geroepen om het elektrisch rijden verder te stimuleren

De maatregel is voor sommige bedrijven een flinke investering, zowel in tijd als geld. Toch heeft het plaatsen van laadpalen ook voordelen voor ondernemers. Door laadtarieven toe te voegen kan het een bron van inkomsten worden, waarmee de investering kan worden terugverdiend. Om efficiënt met de kosten en opbrengsten om te gaan, is het raadzaam om gebruik te maken van een backoffice beheersysteem. Een slimme configuratie maakt het mogelijk om alle laadstations kostenefficiënt te beheren vanuit één systeem en alle gegevens vanuit aanwezige laadstations op te slaan en inzichtelijk te maken.

Service

Lisette Kessels van Kessels Installaties BV ziet nieuwe kansen voor installateurs. “Het bieden van laadfaciliteiten is vooral een service. Ik denk dat ieder bedrijf zich ervan bewust is dat er steeds meer elektrische rijders bij komen. Elektrische auto’s moeten naast thuis en langs de snelweg ook bij bedrijven aan de lader, zeker met een actieradius van ongeveer 200 kilometer”, zegt Lisette Kessels. “Wij installeren inmiddels bijna 2 jaar MENNEKES laadstations met de hulp van Abel Installatie. Je leert steeds meer over e-mobility, maar er komt voor ons veel uitzoekwerk bij kijken. Bij Abel kan ik voor elk type auto rekenen op gepast advies en hoogwaardige laadstations. Er zijn connecties met goede laadpaalleveranciers. Daardoor plaats ik laadstations waar mensen van onder de indruk zijn. Dit is het ideale visitekaartje voor ons bedrijf en daar ben ik trots op.”

Hulp nodig op het gebied van hosting, verbinding, monitoring en ondersteuning? Abel verzorgt alles omtrent laadpalen en het backoffice beheersysteem. Neem hiervoor contact op met Robbin Becker via robbin@abelinstallatie.nl.

Gerelateerd nieuws


8 maart 2024
Nieuw lid: E&B Techniekgroep
13 oktober 2023
Nefit Bosch en Struycken Installaties: Lokale expertise met internationale achterban
13 oktober 2023
Nieuw lid: Rutherm